Kolm asja, mida stilistid teevad enne juuste föönitamist

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Selleks, et föönisoeng kestaks nii kaua kui võimalik, tasub teada juuksurite ametitarkusi. Muuda veidi oma föönitamise tehnikat, tänu millele saavad su juuksed uue elu.

Kõik teavad, et enne föönitamist tuleb juustesse panna mingit kuumakaitset või palsamit. Stilist Aaron Grenia paljastab portaalis Byrdie, et seda ei tasu siiski kohe äsjapestud juustesse panna ning enne tuleks «paljaid» juukseid umbes 20 protsenti kuivemaks föönitada.

Miks nii? «Juuksed on märjana «täis», see tähendab, et nad ei võta juuksehooldustoote niiskust nagunii vastu,» selgitab Grenia. «Kui sa föönitad juuksed umbes 20 protsenti kuivemaks, siis kutiikul paisub ja võtab mis tahes hooldusvahendi paremini vastu.»

Pärast seda, kui juuksed on veidi kuivemad, kasuta kindlasti mõnd kerget juuksepalsamit või -kreemi, mis soengu kestvust pikendab. Peale seda, kui oled toote näppude abil juustesse kandnud, kammi kindlasti juuksed laiapiilise kammiga läbi. Nii on kindel, et vahend jõuab ühtlaselt iga juuksekarvani. Grenia selgitusel on see väga tähtis kindlustamaks, et soeng ruttu ära ei vajuks.

Lisaks tuleb föönitades juustesse pihustada niiskusvastast juuksehooldustoodet, mis on olulisem suvel, kui väljas on palav. Tänu sellele ei vaju juuksed soojas või niiskes kohe peadligi. Niiskusvastast toodet ei panda aga juustesse pea alaspidi nagu 90ndate reklaamides, vaid seda tuleks kanda eelkõige juuksejuurtele. «See on see koht, kust eraldub peanaha soojust ja niiskust. Kuna pea hakkab higistama, tuleb tegeleda just selle alaga,» ütleb ta.

Peale soengunippide on Grenial veel üks soovitus. Kui tahad, et föönisoeng näeks ka järgmisel päeval hea välja, siis maga siidist padjapüüril. Tänu sellele ei lähe juuksed liialt sassi ja näevad kauem värsked välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles