See on kõige levinum viis suhte lõpetamiseks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Lahkuminek on emotsionaalselt keeruline mõlemale osapoolele. Millist suhte lõpetamise taktikat aga inimesed kõige rohkem eelistavad?

Juba mõte sellest, et pead oma peigmehele ütlema, et teie vahel on kõik läbi, tekitab tõenäoliselt stressi ja ärevust, kirjutab Womens Health. Isegi kui pead ennast kalgiks ja külmaks inimeseks on see ikkagi raske ja vastutusrikas. Kunagi ei või ka teada, milline lähenemine kellelegi sobib ja kuidas uudis vastu võetakse ja sellele reageeritakse.

Brighami ülikooli teadlased väidavad aga, et enamik inimesi eelistab halva uudise vastuvõtmiseks otsekohest stiili. Katses, kus osales 145 inimest, analüüsiti inimese reaktsiooni halbadele uudistele ja enamik vastajatest tõid välja, et eelistavad n-ö keerutamisele otsekohesust.

Sõpruse ja muude suhtetüüpide puhul eelistati rohkem kohanemisaega ja ettevalmistust, kuid romantiliste suhete puhul võidutses kindlalt otsekohesus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles