Toomas Kirss: armastusega tehtud asjad on ilusamad. Isegi lapsed.

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud produtsent ja režissöör Toomas Kirss armus mängufilmi tehes filmimaailma. Kuidas on Kirss aastaid oma kollektiivi hoidnud? Kirss usub, et asi on armastuses: «Kui sa mingeid asju armastad, tulevad need hästi välja. Isegi armastusega tehtud lapsed on ilusamad.»

Ruttavalt täpsustab ta: «Mitte et ma ütleks, et need lapsed, kes on ilma armastuseta tehtud, oleksid koledad. Aga kõik asjad, mis tehakse armastusega, on ilusad asjad.»

Kirss toob võrdluse raamatust «Väike prints», kus kõlas tsitaat, et vastutad selle eest, kelle oled taltsutanud. Tema jaoks on publik see, kelle eest nende tiim vastutab ja kelle nad taltsutanud on: «Ei saa teha oma sarjas nii, et täna teed ühtemoodi ja homme teistmoodi. Inimesed teavad, et pakud sellist taset ja sa ei tohi allapoole oma taset teha. Ongi kõik, väga lihtne.»

Mis on nende meeskonna pikaajalise koostöö saladus? Kirss eeldab, et tema meeskond ise tahab ja armastab seda, mida teeb: «Öeldakse, et on üks aura. Mul on üks põhimõte: inimene ei pea tegema mitte midagi. Sa ei pea hommikul üles tõusma, sa ei pea minema Kirsi sarju tegema, sa ei pea mängima Kirsi sarjades. Siis on midagi valesti. Kui sa tõused hommikul üles ja mõtled, et ma tahan minna tegema «Pilvi», ma tahan mängida «Pilvedes», ma tahan olla selle seltskonnaga koos, siis on kõik õige. Sel hommikul, kui sa ärkad ja mõtled, et oh issand, ma pean jälle minema, siis sa ei pea minema – sa pead ära minema.»

Kui film viib meid neli-viis aastat ajas edasi, siis kas tulevikus võib ka sarjas neljandat õde kohata? «Vat sellele saad vastuse siis, kui oled filmi ära vaadanud ja siis sa ei küsi minu käest seda enam,» vastab Kirss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles