Rita Rätsepp: lopsakast blondiinist halliks hiirekeseks

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Pidin olema vanamutt ratastoolis. Kui stsenaariumi kätte sain, siis helistasin Kirsile, et millest sa räägid? Siin on kirjutatud lopsakas blondiin.» meenutab Rätsepp, kuidas ta seriaali sattus.

«Kui see kõik ära lõppes, pöörasin enda kõrval istuva Liis Haabi poole ja ütlesin, et kuidas me ennast nüüd tundma peame. Nii segane, nii segane oli olla. Kuidagi nii loksutas läbi!» kirjeldas Rita Rätsepp emotsioone vahetult pärast «Pilvede all. Neljas õde.» kinoseanssi, mida ta koos publikuga esmakordselt nägi.

Rätsepa tegelaskuju Sirje saatus filmis on üsnagi üllatava lõpuga. Rita ise arvab, et üks asi on lugeda stsenaariumit ja kujutada ette enda sisemist loogikat ja rolli loogikat, aga kui näed seda tervikut, kus hakkab mängima muusika, kus hakkavad mängima partnerid, kus hakkab mängima montaaž ja tempo, no seda ei kujuta kunagi ise ette. «Ja noh, jah, tuli paar korda ikka pisar silma,» tunnistab ta.

Rätsepa sattumine sarja oli suuresti kokkusattumus. «Kirss ütles, et mul on siin üks projekt, viska pilk peale,» meenutab ta. Rätsepal olid toona hääleprobleemid, mistõttu ei julenud ta Kirsile midagi lubada. Kirss rahustas, et tema kanda on vaid tumm roll, kus insuldi saanud vana naine istub ratastoolis ega ütle ühtegi sõna. «Kui stsenaariumi kätte sain, siis helistasin Kirsile, et millest sa räägid? Siin on kirjutatud lopsakas blondiin. Kas see on see mida sa mõtlesid või? Ja no siis sai lopsakast blondiinist hall hiir.» Alguses Rätsepp ei teadnud isegi, kuidas tal häälega on, aga siis vaikselt hakkas Sirje tegelaskuju sarjas rääkima ning nagu Rätsepp ise ütles: «Nüüd siis paneb juba täiega!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles