Nipid, mis kindlustavad sulle tööintervjuul edu

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa oled leidnud oma unistuste töö ja ainuke takistus on see nüüd ka endale saada, siis siin on mõned karjäärispetsialistide nipid, kuidas tulevane tööandja pahviks lüüa.

  • Kasuta sotsiaalmeediat. Kui sa tahad teada, milline on tööandja profiil, väärtused ja iseloom, siis analüüsi nende sotsiaalmeedia kanaleid, kirjutab Daily Mail. Uuri järgi, milliseid inimesi nad otsivad ja hindavad.
  • Riietu targalt. Kuigi siiani on soovitatud tööintervjuul hoida klassikalist joont ehk kanda pintsakut ja triikpükse või seelikut, siis tegelikult tuleb ka riietusega muljet avaldada. Ära pane selga midagi liiga värvilist või ekstravagantset, vaid lisa kleidile või pluusile mõni meeldejärv detail või pane jalga huvitavad kingad.
  • Isiksusetestid. Paljud tööandajad kasutavad erinevaid teste, mis hindavad, kas inimese oskusi või iseloomu. Tutvu enne tööintervjuule minemist oma tulemustega ja analüüsi neid. Siis oled paremini intervjuuks ette valmistatud.
  • Anna n-ö staarvastuseid. Kui tööandja küsib sinu suurima saavutuse kohta eelmisel töökohal, siis ole konkreetne ja täpne. Räägi, mis sa tegid, kus, kellega ja mis oli tulemus. Vasta viisil, mis jätab sinust eduka ja enesekindla mulje.
  • Anna edasi ka emotsiooni. Vasta küsimustele nii, et annad edasi ka selle vastuse emotsiooni. Mõtle, kuidas mingi asi sind tundma paneb ja proovi seda edasi anda. Külm ja ilma emotsioonideta nägu ei jää tööandjale meelde ega avalda muljet.
  • Küsi ka ise küsimusi. Tavaliselt tunneb tööandja ka huvi, kas sul on mõni huvitav küsimus neile. Siis katsu vältida parktilisi küsimusi nagu palk ja tööaeg, vaid küsi näiteks tiimi, firma edu või tulevikuplaanide kohta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles