Eesti mees kohtinguportaalis: ma pilti ei taha saata, parema meelega edastaks sulle oma lõhna!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuigi praegusel ajal on väga populaarsed kohtinguäpid (näiteks Tinder), siis on ka olemas palju (veebipõhiseid) kohtinguportaale, kus inimesed samamoodi kaaslast otsivad. Sõbranna.ee käis ringi vaatamas ühes Eesti kohtinguportaalis, et uurida, milliseid mehi seal leidub ja tulemused olid üsna rabavad!

Esimene asi, mis kohtinguportaalis teha tuleb, on laadida üles nii enda kui huvi pakkuva kaaslase kohta käiv info, mis võib soovi korral olla äärmiselt detailne. Näiteks võib profiili lisada enda palganumbri või juukse- või silmavärvi. Minu kriteeriumid olid järgmised:

Soovituslik partneri profiil:

Vanus: 27-42

Pikkus: vähemalt 178

Kehaehitus: musklis, keskmine.

Välimus: atraktiivne või väga atraktiivne

Riietusstiil: boheemlaslik, klassikaline 

Lapsed: pigem ei

Huvid: lugemine, filmid, sport, teater, matkamine.

Minu profiil:

Juuksed: punased

Silmad: pruunid

Stiil: boheemlaslik, klassikaline.

Kehaehitus: sale

Lapsi: ei ole

Huvid: lugemine, filmid, sport, teater, matkamine jne.

Pärast paaritunnist pausi hakkas kohe tulema ka kirju. Mõned näited laekunud huvilistest:

«Noh, kuidas me siis tutvume siin?» 

«Tere, neiu! Anna oma Skype ja saame tuttavaks!»

«Ae! Minuga selline lugu, et ma ei ole vaba ja vallaline...sina tundud otsivat sellist...tead küll...Kas pole? Ma olen lihtsalt pätt...sry, ehk et ei otsi püsisuhet, vaid muud.»

«Noh, kui boheem sa siis oled? Ma just käisin seda Steve Jobsi filmi vaatamas ja seal see tüüp jooksis paljajalu ringi. Ma loodan, et sa nii boheem ei ole, aga anna oma Skype.»

«Tere! Sooviks tutvuda ja Sulgi on ilmselt sama soov. Olen enda arust täitsa normaalne inimene, pisut võib-olla liiga tagasihoidlik alguses, aga tavaliselt saan sellest mingi aja möödudes üle. Ehk et kui tekkis huvi, siis anna teada ja saame kokku!»

«Tere õhtust! Mis siis täna muidu plaanis on? Kas võiksin sind näiteks teed jooma kutsuda?»

Leidus ka väga konkreetseid pakkumisi:

«Kas te poleks huvitatud nooremast mehest? 20-aastane sportliku kehaehitusega korvpallur? Saan endast pilte ka saata, kui on huvi!»

Või täitsa üksikasjalikke ja pikemaid kirju:

«Tere!

Mina olen olemas täitsa, kuid siin selles keskkonnas ja sellel kontol otsustasin pilti mitte lisada. Lihtsalt ma ei ole nii ilus ja kui ma pildi lisan, siis ma ühtegi vastust ei saa. See oli nüüd küll väike liialdus, aga igas naljas on oma osa tõtt. Mulle meeldiks niisama suhelda ilma pildita, siis näed, kui tore inimene ma olen. Ma võin kohe öelda ära, et olen täiesti sileda ja terve nahaga, juuksed on peas, olen täiesti sale ja sportlik. Ma lihtsalt ei pannud pilti, sest eile näitas ühes saates testi, kus naised valisid mehi välimuse ja lõhna järgi. Välimuse järgi ei valinud ükski prillidega noormeest, kuid lõhna järgi valis selle noormehe välja tervelt kolm naist. Nii et ma parema meelega edastaks Sulle enda lõhna. Ma olen liigagi palju internetis suhelnud. Parema meelega ma suhtleks hoopis reaalses elus. Aga pilti tahad Sa ju ometi ise internetis saada. Nagunii ma võin ju vale pildi ka saata. Ma tean, et kui ma enda pildi saadan, siis sa enam isegi ei vasta, mis viga on või oled sa elus või surnud. Väga kenad ja toredad naised just nii on varem teinud. Just eile näiteks. 

Enesekindel ma olen, atraktiivsus on juba kaheldavam. Ok, ma iseenese jaoks olen ideaalses vormis. Ma tõesõna ei taha rohkem kaaluda. Välimuse osas prillid minule sobivad. Ma olen ikkagi üle keskmise jõukas ja sportlik. Mul ei ole mingeid kahtlaseid asju taustaks nagu lapsed või sõltuvused. Olen kindel, et minust paremaid mehi siin keskkonnas ei pruugi ollagi. Võiks minna pizza’t sööma. Lisaks arvan veel nii hästi, et loodan leida naist, kes minu elu paremaks teeks, mitte ainult ei mängiks minu närvidega.»

Eksperiment päädis sellega, et ühe noormehega rääkisin ma isegi Skype’i teel, kuid pärast mõningast täiesti meeldivat vestlust selgus, et tal on sügav depressioon ja seega ta silmast silma kohtuda ei soovi. Jäigi segaseks, mis laadi suhet siis härra otsib.

Leidus ka üks mees, kes üritas oma väärtust tõsta kinnisvaras!

«Tere! 

Olen tore mees Helsingist. Mulle meeldib sport, teater, kino, tantsimine ja reisimine. Mul on hea töö ja oma maja... Otsin suhet toreda naisega! Kui sina oled huvitatud, siis kirjuta palun mulle!»

Selleks aga, et kõik võimalused läbi proovida, käisin ka ühel kohtingul ning peab ütlema, et ootuslikult ei langenud inimese profiiliinfo ja foto tegelikkusega just eriti palju kokku. 35-aastane mees, kellega lõpuks ühes Tallinna vanalinna baaris kohtusin, tahtis mulle kogu aeg jooke välja teha ning kutsus mind juba pärast põgusat vestlust enda juurde, kus ta elab oma emaga, kes talle igal hommikul pannkooke valmistab. (Kas pole mitte nunnu!) Sama noormees soovis minuga ka juba järgmine päev kokku saada, kuid delikaatsel moel selgitasin, et ma siiski pole huvitatud ja sain haavunud mehelt sellise vastuse:

«Njah... auklik nagu Emmentali juust on su jutt... loodan, et ühel päeval taipad, mis vahe on suhtlemisel ja kohtlemisel... »

Kokkuvõtvalt võib eksperimendist järeldada, et kohtinguportaalist meest leida on üsna keeruline. Valik oli seinast seina – väga häbelikest meestest, kuni raha ja eduga laiajateni välja. Igatahes stereotüüp vaiksest ja tagasihoidlikust Eesti mehest sai kõikuma löödud või siis pigem annab kohtinguportaali anonüümne formaat võimaluse enda tõelist palet vähe moonutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles