Miks ei tohiks juukseid liiga tihti pesta?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Juuste pesemist peetakse tänapäeval elementaarseks hügieeniks ja inimesed kipuvad seda tegema isegi iga päev. Miks see aga pigem halb kui hea on?

Tuleb välja, et liiga tihe juuste pesemine muudab juuksed tuhmiks, kuivaks ja katkiseks, kirjutab Daily Mail. Kuna inimese juuksed koosnevad elavast kiust, siis võivad kunstlikud ained nagu šampoonid juuste normaalset tasakaalu hoopis häirida. Seega peaks juukseid kindlasti pesema harem kui iga päev, et nad säilitaksid oma naturaalse õlitasakaalu.

See, kui tihti juukseid täpselt pesema peab, sõltub aga iga inimese juukse tekstuurist ja tüübist. Kui aga siiski iga päev juukseid pesta, siis tuleks kindlasti kasutada balsamit, mis natukenegi neid niisutab. Samuti ei soovitata kunagi harjata märgi juukseid, vaid oodata, kuni nad ära kuivavad ning halb on ka märgade juustega magama minemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles