Eksperiment: kas 50 euroga saab viieliikmeline pere nädal aega söönuks? (1)

Kati Voomets
, rahaasjade teabekeskuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas 50 euroga on võimalik nädal aega tervel perel söönuks saada? Blogija Mirjam Hunt proovis omal nahal järele!

Populaarse pere- ja elustiiliblogi Meie Käopesa eestvedaja Mirjam Hunt kutsub Facebooki-grupis Kogumispäevik inimesi jaanuaris toidule senisest vähem kulutama ja esitas oma viieliikmelisele perele väljakutse tulla toime 50-euroga nädalas. Milline näeb välja pere nädalamenüü?

Kogumispäeviku grupis jagatakse väga lihtsaid nõuandeid, kuidas oma eelarvet planeerida ja toidule kuluvaid summasid märkimisväärselt vähendada. Eesmärk on teha seda nii, et toidulaud oleks endiselt mitmekesine ja täisväärtuslik.

«Majandan küll enam-vähem mulle harjumuspärasel viisil, kuid «kitsikus» on mulle veelkord kinnitanud tõekspidamisi, millesse usun, aidanud kujundada uusi kasulikke harjumusi edaspidiseks ja lisaks ka (etteruttavalt öeldes) tõestanud, et 50 euro eest nädalas toituda tõepoolest on võimalik,» avaldas Mirjam Hunt, kes tõestab oma nädalamenüüga, et ka selle eelarve piires on võimalik väga mitmekesiselt toituda.

Seega – milline näeb välja blogija nädalamenüü?

Esmaspäev

Foto: Mirjam Hunt

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – karjase pirukas ehk veiseliha-köögiviljahautis kartulipüreekattega

Õhtusöök – isetehtud India juust (2l täispiima, 1 sidrun) spinatikarris

Teisipäev

Foto: Mirjam Hunt

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – köögiviljadega juustuomlett

Õhtusöök – lillkapsa-püreesupp krõbeda kalkunipeekoniga. Supi kõrvale tatrajahu focaccia (Itaalia sai)

Kolmapäev

Foto: Mirjam Hunt

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – eelmise päeva õhtusöök

Õhtusöök – kanafilee-köögiviljawok magushapus kastmes

Neljapäev

Foto: Mirjam Hunt

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – köögiviljapasta (sibul, küüslauk, suvikõrvits, paprika, riivitud porgand, kuivatatud tüümian, purustatud tomatid ja riivjuust)

Õhtusöök – ahjukana köögiviljade, külma jogurtikastme, coleslaw (porgandi-kapsa-majoneesisalat) ja porgandi-kaalikasalatiga

Reede

Foto: Mirjam Hunt

Hommikusöök - kaerahelbepuder või, hapukoore või enda tehtud maasikamoosiga

Lõunasöök – eelmisest õhtust järele jäänud kanafilee, aedviljad, kaste, salat ja pasta

Õhtusöök – kana-klimbisupp + porgandikook

Laupäev

Foto: Mirjam Hunt

Hommikusöök – munapuder, krõbe peekon, tomati-redisesalat

Lõunasöök – reedene kanasupp

Õhtusöök – kapsarullid kartulite ja peedisalatiga + kaneelirullid

Pühapäev

Hommikusöök - neljast munast ja vadakust ülepannikoogid banaani, õuna ja maasikamoosiga. Nii tatra- kui nisujahust.

Lõunasöök – kapsarullid tatraga

Õhtusöök – chilli con carne riisi ja hapukoorega

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles