Selgus Einsteini õnne saladus – ja loomulikult on see geniaalne (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Einstein
Albert Einstein Foto: AP / Scanpix

Unusta relatiivsusteooria – miski pole siin maailmas keerulisem kui seda on inimene. Õnneks on aga Saksamaal sündinud maailmakuulus geenius ja füüsik Albert Einstein jätnud meile maha enda teooria selle kohta, kuidas saavutada õnne ja rahulolu. Ning ei, siin pole midagi tegemist füüsikaga.

Anonüümne müüja on pannud oksjonile kaks kirjakest, mille on kirjutanud Nobeli preemia võitnud geenius, kirjutab Reader's Digest. Lugu pajatab, et 1922. aastal peatus Einstein Tokyos, kus ta pidas kõnet. Füüsik ööbis Imperiali hotellis, kuhu jaapanlasest käskjalg talle mingi teate toimetas. Kui aga Einstein taipas, et tal pole jätta käskjalale jootraha, võttis ta sulepea ning tipi asemel pani kirja mõned nõuanded eluks.

«Rahulik ja tagasihoidlik elu toob rohkem õnne kui edu tagaajamine, mida saadab pidev rahutus,» kirjutas ta saksa keeles kõigepealt hotelli märkmepaberile. «Kui on tahe, on ka võimalus,» kirjutas ta teiseks.

Einstein olevat lisanud kirjakesi üle andes: «Ehk sul veab ja need paberitükid on kunagi palju väärtuslikumad kui jootraha.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles