Retseptisoovitus: jaapanipärane lõhesalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aet Trisberg

Lõhe on üks väärt ja maitsev toiduaine, millest saab teha erinevaid maitsvaid roogi. Toidublogija Aet avastas salatikomponendina suhkruherned ning sellest inspireerituna pani kokku mõnusa talvise jaapanipärase lõhesalati suhkruherneste, granaatõuna ja maitsestatud seesamiseemnetega. Proovi järgi!

Vaja läheb (2-le):

2 tükki grillitud lõhe (ca 100-150 g ühele inimesele)

paar peotäit rukolat või lambasalatit

2 avokaadot

veidi wakamed (et maitse ei domineeriks)

ca 15 tk suhkruherneid

mungube (soovi korral)

peotäis granaatõunaseemneid

ca 2 tl maitsestatud seesamiseemneid (Ume ploomiga, Gomasio vms)

Kaste:

Oliiviõli

Sidrunimahla

Agaavisiirupit, mett või suhkrut

Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

Küpseta lõhe meelepärasel viisil. Mulle meeldib selles salatis enim just grillitud lõhe (mida talvel teen toagrilliga), aga sobib ka pannil või ahjus (grillrežiimiga) küpsetatud lõhe. Selle salatiga sobib nii kuum lõhe kui ka küpsetatud ja mahajahtnud lõhe.

Salati põhjaks sobib hästi rukola või lambasalat. Seejärel viiluta avokaado ja lisa salatile. Pane salatile veidi wakame vetikaid. Lõika ka suhkruherned diagonaalis pooleks ja lisa salatile. Salatisse sobivad hästi ka mungoad, vahel olen lisanud ka neid, kui juhtub parasjagu olema. Koori granaatõun ja puista umbes veerandi granaatõuna seemned salatile.

Nirista väikesesse purki head külmpressitud oliiviõli, veidi sidrunimahla ja hapususe tasakaalustamiseks veidi midagi magusat (mett, agaavisiirupit või suhkrut). Loksuta kaste väikeses purgis segamini. Kalla kaste salatile ning jahvata otse salatile ka musta pipart.

Tõsta salatile tükk lõhet ning puista peale maitsestatud seesamiseemneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles