Nende nimedega lapsed saavad tulevikus rikkaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi.
Beebi. Foto: ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL/REUTERS/Scanpix.

Lapsele võib nime panna sünnikuu, tuntud inimese või väljamõeldud tegelase järgi. Aga kui sa tahad, et su laps saaks tulevikus rikkaks, siis pane tähele, millised tingimused eduka eesnime puhul on uurijad välja selgitanud.

Ühendkuningriikide tööportaal Adzuna analüüsis miljoneid CVsid, et välja selgitada, millised eesnimed on kõige kõrgemat palka saavatel inimestel, edastab Pure Wow.

Tüdrukutest osutusid «võitjateks» Lily, Isabella, Ella, Amelia ja Emily.

Poistest aga Oscar, George, Oliver, Thomas ja Charlie.

Sama analüüsi on tehtud ka aastatel 2005, 2011 ja 2013, mil kõrgepalgaliste nimed olid küll teised, aga neile sarnased. Uuringust tuli välja fakt, et edukad on alati olnud need, kel on tavapärane, lihtsasti hääldatav, sooneutraalne, tähestiku järjekorras algusepoole oleva tähega ja lühike nimi.

Eestlasena võib sellest välja lugeda, et näiteks Anna või Arvo saavad tulevikus paremat palka kui keerulise ja raskesti hääldatava nimega töötajad. Seega vali targasti, ehk on lapsel nimestki kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles