Suurbritannias aitab sünnitusjärgse depressiooni korral Skype

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Suurbritannia riiklik tervishoiuteenistus sai 23 miljonilise rahasüsti, et anda tulevastele ja värsketele emadele nõustamisteenust Skype´i vahendusel. 2021. aastaks ulatub see summa juba 365 miljoni naelani.

Igal aastal kogeb sünnitusjärgset depressiooni ligi 140 000 naist. Depressioonil võib olla mitmeid eri sümptomeid tujutusest unetuse ja toimetuleku raskusteni. Mõned sümptomid viivad naised isegi enesetapuni, kirjutab TheSun.

Saadud rahasüstiga palgatakse sadu uusi terapeute, õdesid ja konsultante. Saadud 23 miljonit naela aitab jõuda 3000 uue abivajanani. Suurbritannia riikliku tervishoiuteenistuse vaimse tervise osakonna direktor Claire Murdoch rääkis, et rasedus ja emaks saamine on väga emotsionaalne kogemus ning oluline on parandada ühiskonna ligipääsu vaimse abi saamiseks. Saadud toetus on osa kampaaniast, mille raames süstitakse ettevõtmisesse 2021. aastaks 365 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles