Kõige halvemad värvid, mida pildistamisele selga panna

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest on paremaid värve.
Sellest on paremaid värve. Foto: Panther Media/Scanpix

Piltidel hea välja nägemine ja poseerimine on oskus, mis on täiesti õpitav. Üks kõige lihtsam asi, mida ise kontrollida, on õige riidevalik.

Pantone Värviinstituudi tegevdirektor Lee Eiseman on värviharmoonia ekspert ja sellest ka raamatu kirjutanud. Ta selgitab portaalis Who What Wear, et mõni värv näeb kaamera ees oluliselt parem välja kui teised.

«Puhtad värvitoonid on mustritega võrreldes alati paremad,» annab ta nõu, mida vältida. «Väga kahvatud pastelsed värvid ja valge võivad jätta pildistatavast kurnatud mulje. Seda annab aga värvilise meigi, eriti professionaalse fotomeigiga oluliselt parandada.»

Kaameral võib vahel olla raske kohaneda väga eredate kontrastidega. Kui pildistamisel on soov kanda väga erksavärvilist riiet, siis võiks kogu riietus olla sama värvi, mitte nii, et vaid pluus torkab silma ja ülejäänud riietus on valge.

Mida siis kanda? Eisemani sõnul on pildistamiseks sobivate värvide valik väga lai. «Parimad värvid on sügavpunased, mererohelised/türkiissinised ja teised toonid sinakasroheliste perekonnast, mis on universaalselt kõige parem värvtoonide pere,» ütleb Eiseman. «Head on ka rikkalikud ja sügavad rohelised, lillad ja sinine. Kui eelistatakse neutraalseid toone, siis kõige parem on hall – see on isegi mustast parem.»

Lisaks soovitab värviekspert pildistamisel kanda sooja tooni pruuni. «Kontrasti võib pakkuda ka musta ja valge segu. Veetlevad näevad välja keskmise tonaalsusega või erksam roosa ning korallpunane,» toob ta näiteid, mida kanda luitunud valge asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles