Sõbranna esitleb: VEEBRUARIKUU MEES on Stanislav Stõkov (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõbranna.ee alustab uue sarjaga: igal kuul esitleme teile ühte meest, kes väärib äramärkimist. Olgu selleks kuumad hobid, väljapaistvad saavutused või eeskujulik mehisus -  me leiame nad üles! Meie veebruarikuu mees on Stanislav Stõkov. Pagarisaate võitjana tuntuks saanud Stan on tegelikult suur trennihunt ning hariduselt hoopis insener.

Stanislav, räägi, kes sa oled ja millega tegeled?

Olen lihtne Pärnu poiss, kes jõudnud otsapidi Tallinnasse. Hariduselt olen TTÜ soojusenergeetikainsener ja hobideks on aktiivne tervislik eluviis, enese täiendamine, jätside söömine (pole vast Eestis jäätist, mida pole söönud) ja reisimine. Iganädalaselt viin läbi Nike Run Club kui ka Nike Training Club trenne. Põhikohaga töötan praegu keskkonnavaldkonnas. Ah jaa… Lisaks spordile on suureks kireks küpsetamine, just magusa. Sellega seoses sai eelmine aasta võetud osa TV3 «Eesti parima pagari» saatest, kus õnnestus, kui uskumatu see iseendale ka ei tundu, võita parima pagari tiitel.

Kust tuli kirg kokkamise vastu?  Mis on su firmaroog?

Ma arvan, et see pisik tuli ikka perekonnast. Ema on mul suur küpsetaja. Lapsepõlvest mäletan, et ta kokkas perekonnale iganädalaselt midagi – pühapäevased pannikad olid omal kohal, kohupiima purukook ja tema firmaroog Napoleoni kook. Isa on samuti suur söögitegija, aga pigem teeb liharoogi. Suviti jääb liha valmistamine alati tema kanda. Õde Kristiina, kes samuti pagarisaates osales, alustas magusate küpsetamisega varem, aga ega mina ei saanud peres kehvem olla. Alustasin kergematest juustukookidest ja ajapikku on ampluaa päris tublisti laienenud – biskviittordid, tuuletaskud, makroonid. Usun, et mu Instagrami-konto kajastab kõige paremini minu arengut. Mulle meeldib lihtsatest koostisosadest valmistada midagi, mis lõpptulemusena on apetiitne nii välimuselt kui ka maitselt.

Isalt võtsin samuti õppust ning söögilauas on liha või kala ka esindatud - ehk söögitegemine mulle võõras ei ole.

Sa teed palju trenni ja palju süüa, kas sööd ka palju?

Süüa meeldib ikka tohutult. Mul sõbrad ja tuttavad ikka imestavad, kuhu mulle see kõik mahub… välja see ju ei paista. Üheks suurimaks nõrkuseks on hea jäätis. Seda suudan vast lõpmata sisse ajada. Usun, et kui soov on süüa midagi head, siis ei tohi end keelata. Peab tundma söödust naudingut, aga mõõdukuse piires, ehk terve tordi asemel võtta tükk ja nautida seda täiega! Ja ülejäänud jagada sõpradega!

Trenni ei tee ma kunagi söögi pärast, vaid eelkõige hea enesetunde saamiseks, et saaks päevale energiliselt vastu astuda ja oleks rohkem särtsu igapäevastes toimetustes. Lisaks on trenn ee aeg, kus saan summutada kõik välised maailmahääled ning keskenduda iseendale. Sellega muidugi kaasneb, et saan lubada enda toidu osas veidi rohkem, aga pigem on see boonuseks kui eraldi eesmärgiks.

Kuidas te õega läbi saate, kui satute ühte kööki?

Meil on kuidagi välja kujunenud, et mina ajan kokkamises näpuga järge, aga tema teeb suuremaid asju ja tundega. Sealt ka erinevus - mina nokitsen detailide või väiksemate asjade kallal ja tema on tugev suures pildis. Seepärast moodustame köögis temaga hea meeskonna. Kui meid kaks kokku panna, siis usun, et saaks suurepärase pagar-kondiitri.

Kas sinu elus on ka mõni eriline naine (või kandidaat)?

Hetkel ei ole.

Avalda meile mõni huvitav fakt, mida ilmselt paljud sinu kohta veel ei tea?

Mu lemmik filmižanr on romantiline komöödia. Nende filmide puhul sa tead, kuidas film lõpeb, aga miski paelub mind armastusloos, mida on esitatud läbi huumori. What can I say, I’m a sucker for romcoms (tlk "Mida ma oskan öelda, mulle meeldivad romantilised komöödiad." - toim.)

Mida sa tööalaselt teed ning milline on sinu igapäev?

Igapäevaselt töötan energeetikaeksperdina, mis hõlmab endas nii arvutamist, ringiliikumist kui ka suhtlemist ettevõtete, organisatsioonide ja inimestega. Selline mõnus mitmekülgne erialane töö, mida ma naudin.

Hommikul, kui ette näeb, annan NTC trenni mõnes MyFitnessi klubis. Pärast seda liigun tööle, kus päev algab kontoriinimesele tavapäraselt – e-kirjadele vastamine, kõnede tegemine, projekti planeerimine, inimestega kohtumine. Õhtul liigun taas spordisaali, aga juba iseenda jaoks, enda trenni tegemiseks. Seda aega ma väga kergekäeliselt ära ei anna, kuna saan omi mõtteid mõelda. Teatud mõttes see on justkui meditatsioon, aga liikuvamas võtmes. Sõltuvalt järgmisest päevast suhtlen õhtul sõpradega, veedan aega õe korteris või küpsetan. Oma koju jõuan tööpäeval suhteliselt hilja ja tavaliselt valmistan oma homse päeva söögid kõik ette, et oleks kindlus. Midagi ei jää juhuse hoolde ning saan täisväärtuslikult ja tervislikult söönuks, mis toetab ka minu trennieesmärke. Ehk kodus käin põhimõtteliselt magamas või süüa tegemas.

Ankeetküsimustik:

  1. Perekonnaseis: vallaline
  2. 3 asja, mida naise puhul esmalt märkad?
  • Naeratus
  • Kas ta kannab Nike´i
  • Palju ta kasutab meiki ehk mida vähem seda parem
  1. Hindan elus kõige rohkem: perekonda.
  2. Suurim hirm: mitte olla aktiivne.
  3. Suurim nõrkus: jäätis.
  4. Viimane vägevaim muusika-/kino-/teatri-/lugemiselamus: Rammsteini suvine kontsert.
  5. Toit, mida oskan une pealt valmistada (nö firmaroog): Viini õunastruudel.
  6. Toit, mida iialgi suu sisse ei võtaks: konserveeritud herned.
  7. Kassid või koerad? Koerad, kassidest mul on kerge trauma.
  8. Minu riidekapis on kõige rohkem: Nike'i trenniriideid
  9. Kas teeksin pigem kuu aega tööd unelmate ametikohal või töötaksin rusuvas ametis, aga väga kõrge palga eest? Kindla peale unelmate ametikoht.
  10. Reede õhtul leiab mind kõige suurema tõenäosusega: MyFitnessis või sõprade seltsis.
  11. Üksikule saarele võtaksin kaasa: Wilsoni võrkpalli, et oleks kellega rääkida ja aeg-ajalt karjuda «WILSOOOOOON!» (viide filmile).
  12. Kui püüaksin kuldkalakese ja saaksin soovida ühe soovi, siis ma sooviksin: oleks söömisel põhjatu kaev. Mees võib ju unistada…
  13. Kõige parem nõuanne, mis mulle kunagi on antud: tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka vastav tasu – isa antud tarkus.
  14. Naises hindan: ausust ja usaldust.
  15. Minu eks kirjeldaks mind nii: ta on heas mõttes perfektsionist ning kõik tema käe all saab hoopis teise väärtuse (otse allikast).
  16. Täna viie aasta pärast olen parasjagu: viis aastat vanem ja sama energiline!
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles