Kõige lihtsam viis, kuidas kahjustatud juukseid ravida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Vaata korraks oma juukseid. Kas need on kuivad, krässus ja tuhmid? Võib-olla on need isegi katkenud ja juukseotsad lõhenenud? Sinu juustel võib olla valguprobleem.

90 protsenti juustest koosneb valkudest, kuid juuste värvimine, kuumtöötlemine ja pidev soengute tegemine kahjustab juukseid ja muudab nende valgukoostist. Seetõttu on dermatoloogid ja stilistid hakanud pöörama üha rohkem tähelepanu juuste valguravile, kirjutab Women’s Health.

«Valguhooldus tugevdab juukseid, takistab liigset niiskusekadu, jätab mulje, et juuksed on paksemad ja muudab need läikivamaks ning teatud määral ravib ka kahjustusi,» selgitab dermatoloog Francesca Fusco. Valguravi saab tavaliselt teha kas palsamite, seerumite või maskidega, kuhu on lisatud väga palju valke.

Juuste valguhooldus ei ole tegelikult uus nähtus, kuid juuksehooldustooted on palju paremaks viimistletud, et saada märgatavamaid tulemusi. Toote intensiivsus sõltub ka sellest, kui suurel määral on juuksed viga saanud. Kui valkudega liialdada, siis lähevad juuksed jäigaks ja irooniliselt suurendab see hoopis nende murdumise riski.

Loomulikult õhukestele ja kergelt kahjustatud juustele saab kodus ise ravisegu valmis teha. Selle mõju ei ole suur, seega pole ka ohtu, et ise oma juuksed ära rikud. Guugelda «DIY protein treatments» ja vali sobiv retsept välja.

Enamasti on selleks vaja muna ja mingit rasvainet, näiteks kookosõli. Lihtsa niisutava juuksemaski saad juba siis, kui segad Kreeka jogurti sisse mett ja kookosõli. Pärast maski peas hoidmist loputa juuksed hoolega puhtaks, et toidujäätmed pähe ei jääks ja juuksed jäigaks ei läheks.

Värvimise ja blondeerimisega mõõdukalt kahjustatud juustele sobib kõige paremini valke sisaldav juuksemask, mille leiad poest. Vali selline toode, kus on erinevaid valke ja ka mingi niisutav koostisosa, näiteks kookosõli.

Pidevast värvimisest ja kuumtöötlemisest tugevalt kahjustatud juuksed vajavad intensiivset ravi, mida enamasti pakuvad kas valgumaskid või teised valke sisaldavad ravitooted. Pea meeles, et pärast nende kasutamist tuleb samuti juukseid väga hoolikalt loputada ja kasutada niisutavat palsamit või isegi maski, et juuksed oleksid niisutatud ja pehmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles