Video: kuidas kahest Vene vanaemast sai internetisensatsioon (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veidi aega tagasi tõusis Venemaal suur skandaal, kui Uljanovski lennundusakadeemia kursandid tegid video, milles tantsivad aluspesu ja vormimütsi kandes seksikalt Benny Benassi loo «Satisfaction» järgi. Kuna Venemaal on homopropaganda keelatud ja poiste naljavideo mõisteti nii poliitikute kui riigitelevisiooni poolt hukka, järgnes sellele rahva protest, mis väljendus teiste samasuguste videote avaldamises.

Nn «Satisfaction väljakutsest» on osa võtnud paljud mässumeelsed - päästjad, meremehed, ehitajad, medõed, ratsutajad ning ka kaks lõbusat vanamemme Natalia ja Ksenia.

Eakate sõbrannade meelest on kõik videod väga vahvad ja nad ei saanud olukorda kasutamata jätta. «Ma sain aru, et me peame tegema spetsiaalse pensionäride klipi sel teemal,» sõnas Ksenia Codale antud videointervjuus.

Natalia luges enda sõnul lehest, et vaid üks protsent Vene pensionäridest suudab pensionist ära elada. «Teisisõnu peame me surmani rassima,» ütles ta. «Või elama laste kukil, kel endal samuti kergem ei ole,» märkis Ksenia vahele. «Kohutav, tegelikult. Need naljad on tehtud läbi pisarate.»

Sõbrannad on saanud oma videole väga palju kommentaare, nii häid kui halbu. Ise võtavad nad aga kõike naljaga. «Uskumatu, kui palju idioote on olemas,» naeris Natalia. «Me sureme naerust!»

Näiteks kommenteeriti, et Natalia oleks pidanud tualetist tulles käed ära pesema või et neil oleks vaja uut tualettpotti ja ahju, seinad tuleks ära värvida. Sellised kommentaarid on naiste meelest eriti jaburad, sest nad elavad üksteise kukil ühiselamus ja ilmselgelt pole neil uute asjade jaoks raha. «No tulge ja tehke!» pakkus Ksenia välja. «Värvige seinad ära! On lollid.»

Memmed tegid video lootuses, et see tõmbab suuremat tähelepanu Venemaa probleemidele. «Muidugi on selge, et me ei üritanud kedagi oma paksude kehadega erutada. See on ilmselge. Aga mis vahet seal on, mida poisid oma vabal ajal teevad? Kuidas mõjutab see nende ametioskusi? Mida nad siis seal klipis demonstreerisid?» lisavad memmed oma sõna ühiskondlikku debatti. «Nad näitasid oma head huumorimeelt ja loovust - ma usun, et tegu on omadustega, mis kuluvad ära kõigile igas ametis,» selgitas Natalia.

Lennundusakadeemia kursantide videole järgnenud skandaal on naiste meelest absurde ja näitab, et Venemaal lakkab lollus. «Kuidas selle rumaluse vastu võidelda? No kas või niimoodi. Midagi tuleb ju teha.»

Näiteid «Satisfaction väljakutsest»:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles