Hispaania naised teevad pea poole rohkem tasustamata tööd kui mehed

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Vaatamata 21. sajandile kestab endiselt olukord, kus naised teenivad meestest vähem ja teevad ka enamuse kodutöödest ning seda kinnitab ka hiljutine uuring.

Hispaania statistikaameti uuring toob välja murettekitava ilmingu, et naised teevad nädalas keskmiselt 26,5 tundi tasustamata tööd, mille alla kuulub: koristamine, laste kasvatmine, vanemate eest hoolitsemine ja toidu valmistamine, vahendab The Local. Samal ajal pääsevad mehed ainult 14 tunniga nädalas.

Selgub ka, et tundide arv, mis kulub kodustele toimetustele ei olene ka sellest, kes on pere ülalpidaja. Ehk naised, kes teenivad meestest rohkem teevad ikkagi rohkem kodutöid.

Hispaanias on ka sooline palgalõhe üsna kõrge – 19,3 %, Euroopa Liidu keskmine on 23,4%. Eurostati 2015. aasta andmete järgi on Eestis sooline palgalõhe Euroopa Liidu kõrgeim ehk 26,9%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles