Kuus märki, et sa magad liiga kaua

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Teadupärast võib ebapiisav uni olla mitmete probleemide põhjustajaks, kuid kas sa ka teadsid, et sama halb on ka liiga pikalt magamine?

Siin on mõned põhjused, miks ei tasuks poole päevani põõnata.

  1. Sa oled emotsionaalselt kurnatud. Pikalt magamine ja soov mitte voodist üles tõusta võib tekitada masendust ja viidata depressioonile, kirjutab Elite Daily. Uuringud näitavad, et nii vähene kui ka liigne uni võivad põhjustada depressiooni.
  2. Sul on ärgates peavalu. Pole täpselt teada, miks see juhtub, kuid liiga pikalt magamise tõttu kipub inimestel pea valutama. Selle vastu aitab toitva hommikusöögi söömine ja vedeliku tarbimine.
  3. Sa tunned, et oled ikkagi väsinud. Fakt, et vaatamata pikale unele tunned end ikkagi väsinuna, on üks ülemagamise märke.
  4. Su keha valutab. Kui tunned hommikul voodist tõustes, et su lihased ja kehaliikmed on valulikud, siis oled tõenäoliselt liiga pikalt maganud. Uuringud näitavad, et pikk uni soodustab kehas põletike ja haiguste teket.
  5. Sa pidevalt unustad. Sul puudub fookus, sa unustad ja oled hajameelne – põhjus võib olla liigses magamises.
  6. Sa paned iga hommik äratuskella edasi. Äratuskella edasi lükkamine ei ole mõistlik ja ei anna sulle ka lisa und, vaid teeb sind veel väsinumaks. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles