Peonädalavahetus läbi? Kaheksa turgutavat toitu ja jooki, mis taastavad organismi tasakaalu

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pühad, peod ja muud tähistamised võivad tihtipeale lõppeda ülesöömise ja ka alkohoolsete jookidega patustamisega. Mida aga oleks mõistlik tarbida, et ennast taas elule turgutada?

  1. Selged joogid. Nagu mineraalvesi, kus on vajalikke aineid, mis aitavad organismi soolade ja mineraalide tasakaalu taastada. Samuti roheline tee, kodused vähesuhkrused mahlad ja morsid.
  2. Spargel. Spargel sisaldab palju häid toitaineid ja väidetavalt enne napsutamist aitab isegi pohmelli vastu.
  3. Kookosvesi. Kookos on naturaalne elektrolüüt, mis aitab keha keemilise tasakaalu uuesti taastada.
  4. Munad. Sisaldavad proteiini ja aitavad stabiliseerida veresuhkrutaset. Samuti aitavad munad tõsta B-vitamiini taset organismis, mis võib tänu alkoholile kehas väheneda.
  5. Banaanid. Kui sa tunned pärast suuremat pidu nõrkust ja väsimust, siis söö banaani, mis sisaldaba kaaliumi ja tõstab lihaste toonust.
  6. Mesi. Mesi sisaldab antioksüdante ja aitab puhastada organismi mürkidest ja muust üleliigsest.
  7. Kinoa. Kinoa sobib muidugi söömiseks iga kell, kuid kuna tegu on väga tervistava toiduainega, mis sisaldab aminohappeid ja proteiini, siis aitab see ka organismist jääke väljutada.
  8. Tomatimahl. Tihti on inimestel peale pidu just tomatimahla isu ja see võib tuleneda sellest, et organism just seda vajabki.

Allikas: rodalesorganiclife.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles