10 veidrat puhastusvahendit, mis valmistatud kodus leiduvast

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tuleb välja, et paljusid koduseid toiduaineid ja muid vahendeid saab kasutada üsna eriskummalisel viisil. Näiteks teadsid sa, et küünelakiga saab saapaid puhastada?

  1. Sidrun ja sool. Väidetavalt, kui hõõrduda puidust lõikelauda sidruni ja soolaga, siis kaovad ka kõige tugevamad plekid.
  2. Hambapasta. Üllatuslikult aitavat harilik hambapasta puhastada auto tulede klaase.
  3. Küünelakk. Küünelakiga saabaste hõõrumine olevat väga tõhus plekieemaldi.
  4. Maalripintsel. Sellega on väga hea ribikardinatelt tolmu pühkida.
  5. Hambahari. Teadupärast läheb kõrvaklappide vahele igasugust mustust ja kõige paremini saab seda kätte hambaharjaga.
  6. Kilekott ja äädikas. Segistit on tihti raske puhastada, kuid kui panna kilekoti sisse äädikat ja kinnitada see segisti külge, siis on tulemus puhas ja läikiv.
  7. Rooste. Kööginugade roostetamise vastu aitab nende sidrunimahlas hoidmine.
  8. Vesi, äädikas ja sidrun. Vala ahjuvormi vett, äädikat ja lõika sinna hulpima paar sidruniviilu ning vorm on kolme minuti pärast puhas.
  9. Niisked kummikindad. Loomakarvad võivad diivanil või toolidel olla tõeline nuhtlus, kuid niiskete kummikinnastega on neid kõige parem eemaldada.
  10. Äädikas ja oliiviõli. Paljud soovitavad köögilaua kriimustuste ja mustuse eemaldamiseks kasutada segu oliiviõlist ja valgest äädikast. 

Allikas: Daily Mail

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles