Retseptisoovitus: Islandi pannkoogid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Toitude valmistamisel saab koore asemel saab kasutada hoopis Islandi köögist pärit skyr'i, mis on väga kõrge valgusisaldusega.

Farmi Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik ütleb, et jogurti ja kohupiima vahepealse konsistentsiga hapendatud piimatoode on heaks lisandiks nii tervislikele magustoitudele kui ka mahlakokteilidele. Selle näiteks pakub toidublogija Ragne Värk välja pannkookide retsepti, kuhu skyr hästi sobib.

Islandi pannkoogid

  • 300 g skyr’i
  • 3 muna
  • 4 sl nisujahu
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl riivitud sidrunikoort

Sega skyr munadega, lisa ülejäänud ained ning sega mass ühtlaseks tainaks. Lase tainal enne küpsetamist cumbes 30 minutit seista. Seejärel prae pannil õlis keskmisel kuumusel pisikesed lusikapannkoogid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles