Kuidas muuta end inimeseks, kellega kõik tahavad rääkida?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suhtlemisoskus on oluline nii kontaktide loomisel, teistega töötamisel kui ka uute sõprade leidmisel. Kuidas lihvida oma suhtlusoskust nii, et inimsed sinuga rääkida tahavad?

  • Ole positiivne ja entusiastlik. Kui sa pole loomupoolest optimist ja alati naeratus näol, siis nüüd oleks aeg seda muuta. Klišeenõuanne, et tuleb olla selline nagu sa oled, ei tule tegelikus elus väga kasuks. Püüa olla naeratav, elu-jaatav ja positiivse suhtumisega, sest sellised inimesed tõmbavad teisi ligi.
  • Ära üle pinguta. Samas tuleb silmas pidada, et kindlasti ei tohi jätta meeleheitlikku muljet. Näiteks ära hoople niisama oma teadmiste ja kellegi tsitaatidega, kui see just antud olukorda ei sobi. Ärplevad ja liiga laia joonega inimesed ei ole atraktiivsed.
  • Julgusta inimesi endast rääkima. Fakt on see, et kõigile meeldib endast rääkida ja seda enam, kui on ka keegi, kes kuulab. Inimestele meeldib, kui neilt küsimusi küstakse ja nende elu vastu huvi üles näidatakse.
  • Kuula, ja ole veendunud, et teised ka märkavad, et sa kuulad. Tähelepanu on inimestele väga oluline ja tekitab sümpaatiat. Vaata partnerile silma ja näita, et sa ka tegelikult oled huvitud sellest, millest ta räägib.

Allikas: Time

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles