Selgus Eesti parim mokteili-valmistaja

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlyn Blumfeldt, Henri Jürgenstein, Laur Ihermann
Merlyn Blumfeldt, Henri Jürgenstein, Laur Ihermann Foto: Tago Kalibri – MorroW Shoots

7. märtsil Tallinna Teeninduskoolis toimunud VII Eesti Baarmenite Meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises võitis Laur Ihermann restoranist NOA. Parim kokteilivalmistaja sõidab juunis Eestit esindama alkoholivabade kokteilide maailmameistrivõistlustele Prahasse.

Võistluse teise koha saavutas ja parimaks noorbaarmeniks vanusegrupis kuni 24 aastat (kaasa arvatud) tunnistati Merlyn Blumfeldt restoranist Tabac. Väärika kolmanda koha saavutas Henri Jürgenstein Frank Underground baarist. Parima Tehniku tiitli viis koju Triin Vaidilaite restoranist Kivi Paber Käärid.

Eesti Baarmenite Meistrivõistlustest alkoholivabade kokteilide valmistamises võttis osa kokku 24 parimat kokteilivalmistajat üle Eesti, keda hinnati nii kokteilide valmistamise tehnika, innovatiivsuse kui joogi maitse osas. Eriliseks väljakutseks võistlejatele oli aga kokteili madala kalorsuse saavutamine, kokteilis ei tohtinud olla üle 65 kcal/100 ml kohta.

Kuus parimat kokteilisegajat pääsesid finaali, kus neil tuli žürii ees teha uuesti oma kokteil ja inglise keeles presenteerida kokteili inspiratsioonilugu. Kokteile hindasid Eesti tunnustatumad sommeljeed ja toiduajakirjanikud.

Võidukokteili autor Laur sai enda sõnul inspiratsiooni lausest «Lihtsuses peitub võlu». «Baaarmenid on läinud kokteilide ja mokteilide valmistamisel pigem seda teed, et mida eksklusiivsem ja kättesaamatum komponent või valmistusviis, seda huvitavam on tulemus. Mina jätsin oma mokteilist välja kõik keerukused ja kasutasin pigem lihtsaid komponente mida kergesti poest/külmikust saada. Ja nii see võit tuli!»

«Kuna oli au võita 2016. aastal ja 2017. aastal võitis selle võistluse minu õde Liina, siis kindlasti oli pinge ja tahtmine võita suur. Järgmisel aastal loodan anda karika oma õele tagasi,» lisas Laur.

Eesti Alkoholitootjate ja -maaletoojate Liidu tegevjuht, «Võta vett vahele» kampaania eestkõneleja ja ka üks kohtunikke Triin Kutberg sõnas, et sel aastal oli võistluste tase erakordselt kõrge. «Suur rõõm oli eilsel võistlusel maitsta sedavõrd mitmekesist valikut alkoholivabadest kokteilidest. Kui meelelahutusasutused pakuksid osakest sellest valikust, võiks alkoholi vahele vee asemel hoopis mõne põneva alkoholivaba kokteili tarbida. Kokteilid pakkusid nii maitseelamust kui silmailu. Võitja paistis kahtlemata silma innovaatilise serveeringuga. Hõljuva kokteili üllatusefekt oli suur. Hoian pöidlaid, et kokteil avaldab muljet ka rahvusvahelisel tasandil.»

Just Kale
Just Kale Foto: Tago Kalibri – MorroW Shoots

Võidukokteil «Just Kale»

  • Kollase meloni mahl 8 cl
  • Värske lehtkapsas (kale) 15 g
  • Laimimahl 2 cl
  • Monin Basil siirup 2 cl
  • Vesi 10 cl
  • Kokteili valmistamise viis: blenderdamine

KAUNISTUS: Värske lehtkapsas (kale)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles