Salanipp, kuidas süüa ananassi, ilma et see suule liiga teeks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värsket ananassi on väga raske palju süüa, sest see paneb suu kõvasti kipitama. Kokad teavad üht kavalat nippi, kuidas seda muuta.

Ananass ärritab suud selles oleva ensüümi bromelaiini tõttu. Bromelaiin seedib su keele peal olevaid valke ning teeb selle tundlikuks ja õrnaks.

Selleks, et ananassi oleks mõnusam süüa, tuleb seda tervelt enne lahtilõikamist soolavees leotada, õpetab Daily Mail.

Ananass on ainus toit, mis sisaldab bromelaiini. See on ensüüm, mis lagundab valke ja aminohappeid. Valke on ka inimese suud katvas limakihis ja kui see ananassi süües eemaldub, muutub suu kergesti ärrituvaks.

Bromelaiini mõju saab vähendada soolaveega. Kuigi see meetod ei ole teaduslikult kinnitatud, kiidavad seda paljud kokad, kes on näinud, et see tõesti toimib. Teine nipp on serveerida ananassi jogurti või jäätisega, sest see pakub bromelaiinile teisi valke, mida lagundada ja suul on sellest veidi kergem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles