Parim viis, kuidas keeta mune nii, et koorega jändama ei peaks (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mythja Photography/PantherMedia / Mythja Photography

Keedetud muna on suurepärane toidupoolis ning kui neid korraga suurem kogus valmis keeta, saab külmkapist kerge vaevaga tervisliku snäki haarata. Kuidas taga tagada, et koor kenasti lahti tuleks?

Üks tüütumaid asju keedumunade juures on just nende koortega jändamine. Livestrong aga arvab teadvat, milline on kõige lollikindlam meetod munade keetmiseks. Nad soovitavad seda teha järgmiselt.

Korraga võiks keeta kuus muna. Pane potti külm vesi, aja see keema. Seejärel lisa ettevaatlikult kas lusika või sõela abil munad. Keeda mune 10 minutit, kui soovid täiesti mittevedelat munakollast, siis 12 minutit.

Kurna munad ning jahuta jäävannis (kauss, milles jäävesi). Kurna veel korra. Nüüd võid need külmkappi hilisemaks tarbimiseks jätta või kohe nautida. Koor peaks seda meetodit kasutades kergelt ära tulema, kui aga ikka hätta jääd, alusta koorimist muna laiemast, nn alumisest otsast – seal peaks olema õhutasku, mis teeb koorimise kergemaks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles