Sõbranna.ee filmiarvustus. Kui raske on elu pimeda muusikuga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Bocelli
Andrea Bocelli Foto: Borna Filic/PIXSELL/PA Images

Ooperilaulja Andrea Bocelli on legend. Tema muusikat ja erilist häält teavad kõik. Halva nägemisega sündinud Bocelli kaotas oma nägemise täielikult 12-aastaselt jalgpalliõnnetuse tagajärjel. 

Kuidas mängis rolli Bocelli traagline lapsepõlv tema suhetes? Missugune oli Bocelli esimese abikaasa elu suure ooperitähe kõrval? Film «Vaikuse muusika» vastab kõigile neile pinevatele küsimustele.

Seda on varemgi avaldatud, et muusikutega suhtes olemine on keskmisest raskem. Nii räägivad ka muusikud ise! Küll tulevad tee peale ette tihedad graafikud, tähtpäevade edasilükkamised ja hilistel õhtutundidel koju jõudmised. Rääkimata loomeprotsessidest.

Seda sai tundma ka Amose (Bocelli tegelaskuju nimi filmis «Vaikuse muusika») naine Elena, kellega Amos tutvus, kui ta esines baarides ja kohvikutes. Amose võimas hääl ei jäänud Elenal märkamata ja nõnda tema süda võidetud sai ning noored kokku sattusidki.

Elu pimeda muusiku kõrval, kellel oli raske lapsepõlv, pole kergete killast. Amose lapsepõlv on muutnud ta eemalolevaks, sihikindlaks, kuid samal ajal äärmiselt tundlikuks.

Filmis näeme, kuidas Amose karjääri pärast on Elena sunnitud jätma kõik enda unistused tagaplaanile ja pühenduma ainult oma kaaslasele. Pühendumises justkui midagi halba pole, ühes õiges suhtes peabki inimene teisele pühenduma, aga unarusse ei tohiks jätta iseennast ega enda unistusi. Kuna filmis on Elena korduvalt sunnitud enda unistustest loobuma ja Amose järele ootama, on ka pinged tema ja Amose vahel kergemad tekkima. Pidev ootamine, loobumine ja ettearvamatud olukorrad panevad Elena kannatuse proovile.

Seega, kui ka sina oled armunud või plaanid armuda ooperitähte või muusikusse, siis filmist saad hea ülevaate, millega ka sina olevikus ja tulevikus arvestama pead, aga kindlasti puudutab see ka inimesi, kes pole tingimata suhtes loomingulise geeniusega. «Vaikuse muusika» külgedelt maha ei jookse. Tükike elulugu, kvaliteetset muusikat ja mõnus sõõm Itaaliat.

Film «Vaikuse muusika» on hetkel Eesti kinodes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles