Merkuur on retrograadis: nipid, kuidas see pöörane aeg üle elada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Täna liigub Merkuur retrograadi ning kuna ta teeb seda veel ajal, mil Päike on tormakas Jäära tähtkujus, tähendab see, et me peame kõigeks valmis olema.

Mida täpselt Merkuuri retrograad igapäevaelus tähendab? Valmis tuleb olla suhtlemisprobleemideks, tehnikamuredeks, liikluskaoseks ja ka eksile süllejooksmiseks. See kõik on vaid jäämäe tipp - Merkuuri retrograadi ajal võib sisuliselt kõik valesti minna. Mõttekas on järgmised kolm nädalat sammuke tagasi võtta ja nautida seda pöörasust, mis toimuma hakkab.

Ajal, mil Merkuur näikse taevas tagurpidi liikuvat, pöördub ka meie elu pea peale. Merkuur on suhtlemise juhtplaneet, seega on sel planeedil palju mõju selle üle, kuidas me käitume. Jäär omakorda on aga sodiaagi impulsiivseim ja salvavaim tähemärk. Seega tasub olla tähelepanelik: keegi meist ei tunne end iseendana ning miski pole nii nagu näib.

Seetõttu on eriti oluline jääda rahulikuks ja paindlikuks ning valmis olla võimalikeks takistusteks. Lennud hilinevad, äratuskellad ei ärata, vaiksed õhtusöögid muunduvad läbudeks - kõik võib juhtuda. Ära kuluta liialt aega planeerimiseks, kuna ausalt öeldes pole sel vahet.

On ka väga oluline mitte praegusel ajal sõlmida olulisi lepinguid või võtta vastu tähtsaid otsuseid. Merkuuri retrograadi ajal teeme me suurema tõenäosusega vigu ning oluline on ka tähelepanelikumalt jälgida, kuidas sa räägid, et mitte välja öelda kõike, mida sülg suhu toob. Anna andeks teistele ja ka iseendale, kui midagi viltu läheb.

Lõppakord on samuti võimas: inimesed minevikust ilmuvad ühtäkki su teele, kirjutab Elite Daily. Olgu selleks eks või parim sõber lapsepõlvest, on üsna kindel, et leiad end veidratest sotsiaalsetest situatsioonidest. Need kogemused võivad olla valulikud, aga tuua ka kergendust, leevendust ning anda vastused küsimustele, mis on sind aastaid vaevanud.

Merkuuri retrograad kestab 15. aprillini. Järgmine Merkuuri retrograad sel aastal ootab ees 25. juulist 17. augustini ning seejärel 16. novembrist 5. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles