Moenädal vallutab Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Tallinn Fashion Week toimub Kultuurikatlas neljapäevast laupäevani.
  • Kes tegid eredaimad etteasted esimesel päeval?

Moefännide pidupäevad Tallinnas on viimaks käes! Kultuurikatla lavalaudadel saab neljapäevast laupäevani näha suurimate kohalike moetalentide loomingut. Juba neljateistkümnendat korda on käimas Tallinn Fashion Week, kus esimest korda on üks päev pühendatud ka lastemoele.

Moenädalale anti avapauk neljapäeva õhtul, kui lavalaudadele jõudis mitme värvika moegeeniuse looming. Nii mõnigi talent on mujal maailmas isegi kuulsam kui omal maal, nagu näiteks äratuntavalt isikupärane kontseptualist Triinu Pungits. Tema moeetendus viis vaataja juba eelolevasse sügisesse, samas rütmis maailma moepealinnade tavadega. Need, kes soovivad end pakkida kordumatutesse kudumitesse ja püüda pilke erksa sinise värviga, leidsid tema kollektsioonist kindlasti üht-teist inspireerivat.

Triinu Pungits raputas uljaste kudumite, värvide ja hiigelvarrukatega.
Triinu Pungits raputas uljaste kudumite, värvide ja hiigelvarrukatega. Foto: Konstantin Sednev

Multikunstnik ja restoran-šampanjatoa Mull perenaine Beatrice on siinses moeruumis omaette nähtus. Tema mässuline, maagiline ja romantiline looming kütab alati kirgi nii selle kummardajate kui ka vaenajate leeris. Kuid eks see olegi üks suurimaid võimalikke saavutusi moelaval – mitte kedagi ükskõikseks jätta! Ekstravagantse naise tuliuus looming on inspireeritud Siiditeest ning pakub äratuntavalt beatricelikku värvi- ning mustrikollaaži. Kollektsiooni iseloomustavad kimonolõiked, hiinapärased hõlmikud ja ornamendid väärivad eraldi äramärkamist.

Beatrice Fenice viis moepubliku eksootilisele reisile mööda Siiditeed.
Beatrice Fenice viis moepubliku eksootilisele reisile mööda Siiditeed. Foto: Konstantin Sednev

Diana Arno aga esitleb kollektsiooni kevadeks, lähtudes põhimõttest «näe täna, kanna täna». Luksuslikud kangad ja naiselikud rüüsid on seekord tõukunud päikesetõusu värvigammast ja maagilistest tiivulistest naistest. Põnevad uued tahud tema loomingus on Anneli Akinde originaalornamendid kangastel ning koostöös Tanel Veenrega valminud ehteseeria.

Diana Arno pani kokku varakevade soojad pastelsed mantlid ja voogavad siidivolangid.
Diana Arno pani kokku varakevade soojad pastelsed mantlid ja voogavad siidivolangid. Foto: Konstantin Sednev

Avapäeva finaalis tõi Tallinn Design Hous lavale terve hulga kohalikke moenimesid Pohjanheimost Reval Denim Guildini. Viimase kirsi moetordile asetas Amanjeda Sport Couture’i vaba aja kollektsioon, mis sündinud koostöös tippjalgpallur Ragnar Klavaniga.

Eelmise kevade moemuljeid kokku võttes leidis nii mõnigi külaline, et üllatus-üllatus: kõige vingemat vaatemängu ei pakkunud mitte mõni ekstsentriline moegeenius, vaid hoopis kohalik moebränd Monton. See võimas saavutus leidis märkamist ka moeprofessionaalide seas ning Montoni peadisainer Hanna Haring on nomineeritud mainekaimale moeauhinnale Kuldnõel. Nii et reedel tasub Kultuurikatlas aegsasti kohal olla, sest päeva avaetendus tuleb just Montonilt.

Edasi on aga järg romantika käes. Maria Tammeoru loodud Mammu Couture’ist on saanud lühikese ajaga üks armastatuimaid moemärke. Tuleb välja, et printsessihingega naisi leidub piisavalt ka Maarjamaa metsade vahel. Diana Denissova keerab naiselikule veetlusele slaavi maitse kohaselt veel veidi vinti juurde. Vaatemängul pole sealjuures vähimatki ohtu lahja minimalismi kammitsaisse jääda.

Reedel jõuab moelavale ka tõenäoliselt kõige magusam moerosin kogu Tallinn Fashion Weekilt – päevale paneb punkti  Embassy of Fashioni moemaja kolme loovhinge võimas etteaste.

Laupäev on aga laste päralt, sest oleks ülekohtune noori moesõpru kohalikust stiilsest loomingust ilma jätta. Põnevate tegijate seast tasub esile tõsta igal aastal üllatustega rabanud Vilve Undi ja Karin Raski moemärki «Kalamaja printsess». Viimane teeb sel aastal oma moenädala-debüüdi ning kantavaid ahvatlusi pakutakse nii lastele kui ka täiskasvanuile.

Peale moeetenduste leiab Kultruurikatlast pop-up-moepoode, üllatusi ning kahtlemata linna stiilseima moeseltskonna. Vaata lisa moenädala ametlikult kodulehelt.

Diana Arno pastelsed lind-naised lummasid moenädala publikut.
Diana Arno pastelsed lind-naised lummasid moenädala publikut. Foto: Konstantin Sednev
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles