Uurimus kinnitab: sellise omadusega mehed sõuavad tõenäolisemalt abieluranda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrii Omelnytskyi/PantherMedia / Andrii Omelnytskyi

Kolme ülikooli teadlased panid pead kokku ning uurisid, mis mõjutab meeste abiellumise tõenäosust ning abielu kestvust. Tulemustest selgus, et selleks on väga konkreetne omadus.

Soomes asuvad Hanken School of Economics ja Aalto University ning Philadelphias asuv Temple University viisid läbi uuringu, millest selgus, et meeste abiellumise tõenäosust ja edukust mõjutab nende verbaalne intelligents. 

Meeskond, eesotsas Jaakko Asparaga, võttis uurimuse teostamiseks vaatluse alla Soome relvastatud üksuste, Soome Rahvusliku Rahvastikuregistri Keskuse ja Maksuameti andmed. Kokku oli vaatluse all 190 tuhande mehe andmed, võttes arvesse nende IQ ja teisi muutujaid, näiteks sissetulek ja sotsiaalne staatus. IQ skoorid jaotasid mehed kolme gruppi: verbaalne, loogiline ja numbriline intelligentsus. 

Verbaalne intelligents hõlmab endas võimet analüüsida informatsiooni ja lahendada probleeme, kasutades selleks sõnu. Numbrilise intelligentsiga mehed kasutasid olukordade lahendamiseks matemaatilisi lähenemisi ning loogilise intelligentsiga mehed mõistavad hästi probleeme ning oskavad neid lahendada.

Üldise kõrgema intelligentsitasemega mehed on uuringu kohaselt tõenäolisemalt abielus ka neli aastat pärast pulmi, olenemata intelligentsi tüübist, kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles