Noored moekunstnikud, siin on teie võimalus!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Seni on Tartus eraldi korraldatud Lõuna-Eesti kolme suurimat moeetendust: Antoniuse moeetendus, Mood-Performance-Tants ja OmaMood. Nüüd aga liidetakse need üheks.

Nende kõigi eesmärk on tutvustada Eesti noori moeloojaid ja nende kõrge kvaliteediga loomingut: rõivaid ja aksessuaare. Tartu Loomemajanduskeskuse eestvedamisel liidetakse need kolm sündmust kokku üheks suureks moehuviliste elustiilifestivaliks ja sünnib Estonian Fashion Festival, mida peetakse Tartus 5.-10. juunini.

EFFi raames toimuvad kolm moeetendust, lisaks moodustub loominguline segu põnevatest kultuuridest, kogemustest ja mitmekesistest ärivõimalustest - toimuvad moeteemalised arutelud ja seminar, moekunstikino, tänavaturg ja gala ning palju muudki.

Kõik kolm moeetendust ootavad hetkel kandideerima noori moekunstnikke. 

Antoniuse moeetenduse märksõnadeks on kantavus, müügiedu ja kommerts. Oodatakse disainereid, kelle ambitsiooniks on luua, toota ja turustada ning neid võimalusi läbi tugeva brändingu ja turunduse ka ise endale luua. Suurt tähelepanu pööratakse kvaliteedile ja kandmismugavusele.

Mood-Performance-Tants on ainulaadne moeetendus Eestis, ühendades kunstipärase moe, tantsu ja performance'i dekoratsioonide ning muusikalise taustaga. Disaineritelt oodatakse mängu moe kui kunstiprojekti vormiga ning erinevate meediumite sulamisega. Oluline osa on liikumise koreograafial ja moeetenduse terviklikkusel.

OmaMood on omanäoline moeetendus Eestis, mis ühendab rahvuslike sugemetega kollektsioonid, muusikalise kujunduse, koreograafia ja valguskujunduse ühtseks tervikuks. Disaineritelt oodatakse ennekõike rahvuslikust käsitööst inspireeritud rõivaste kandmise populariseerimist; käsitööpärandi ning selle kaasajastamise võimaluste fookusesse toomist.

Vaata lähemalt EFFi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles