Kuus põhjust, miks sa alati psühhopaate ligi tõmbad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Tundub sulle, et iga su suhe on olnud määratud hukule? Miks just sina alati psühhopaate ja nartsissiste ligi tõmbad, kui sa otsid vaid armastust?

Mõned inimesed lihtsalt on «psühhopaadimagnetid», aga kui sa saad teadlikumaks oma isiksuseomadustest, mis võivad sellesse mustrisse panustada, on sul ka lihtsam mustrit murda.

  1. Kaassõltlased. Kellestki sõltumine pole alati halb asi, kuid psühhopaadid on kärmed seda ära kasutama. Kaassõltlastest naised on sageli need, kes võtavad enda õlule igapäevaelu korraldamise ja kannavad teiste eest hoolt. Samas sõltuvad nad palju ka teiste heakskiidust ja neil on madal enesehinnang.
  2. Ülitundlikud inimesed ja empaatilised. Inimesed, kes on ülitundlikud või empaatilised, hoolivad teiste inimeste tunnetest ja vajadustest väga. Psühhopaadid ja nartsissistid aga on võimetud empaatiaks, nad ei hooli teistest ja kasutavad neid vaid ära. Empaatilised aga ei anna alla ning psühhopaadid teavad seda – empaatiline jääb nende kõrvale, püüdes neid «päästa» või «aidata».
  3. Sul oli suurepärane isa. Naised, kel oli lapsepõlves hea suhe oma isaga, kipuvad mehi kergesti usaldama. Isegi siis, kui teda hoiatatakse, et suhe ja mees pole õige, on neil seda raske uskuda, sest nende isad andsid nii head eeskuju ja neil on raske uskuda meestest halba.
  4. Häbelikud. Psühhopaat märkab kohe, kui keegi on häbelik ning tal on probleeme enesehinnanguga. Nad on vastuvõtlikud ärakasutamisele ning oma isiksuseomaduste tõttu ei hakka vastu, kui neile liiga tehakse, kirjutab Peace Quarters.
  5. Vanemad ja/või rikkamad naised. Psühhopaatidele meeldib inimesi ära kasutada ja mitte ainult emotsionaalselt, vaid ka finantsiliselt. Varade kogumisega läheb aga tavaliselt aega, seega on ohus just naised, kes on juba vanemas eas. Samuti võivad üle 30-aastased naised jääda halba suhtesse, kuna teavad, et nende lastesaamise aeg on piiratud. Ja seda teavad ka psühhopaadid.
  6. Usaldav loomus. Usaldavad inimesed kipuvad psühhopaate pimesi usaldama, ilma et usaldus oleks tegelikult välja teenitud. Usaldamises pole midagi halba. Halb on see, et psühhopaadid kasutavad sinu häid omadusi, et sulle liiga teha.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles