Retseptisoovitus: suvikõrvitsasalat avokaadokastmega

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab kevade puhul veidi kergemat retsepti ja lubab, et see salat maitseb imeliselt – kergelt, kreemiselt ja natuke vürtsikalt.

Vaja läheb:

  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 1 suur küps avokaado
  • 0,5 laimi mahl
  • 0,5 tl soola
  • 1 punane tšillikaun
  • 50 g rukolalehti
  • 2 spl röstitud piiniaseemneid
  • Soovi korral mõned laastud parmesani

Spiraalita suvikõrvits ribadeks (või tõmba köögiviljakoorijaga õhukesteks laastudeks).

Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning kraabi sisu lusikaga kaussi.

Samasse kaussi lisa ka laimimahl ning sool ning surista saumikseriga ühtlaseks.

Haki tšillli peenteks ribadeks.

Sega suvikõrvitsanuudlid avokaadopasta ning tšilliribadega.

Seejärel sega õrnalt hulka rukolalehed.

Serveerimisel lisa röstitud piiniaseemned ning kui soovid, siis tunde järgi parmesanilaaste.

Söö kohe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles