Ülikonnast mansetinööpideni: peigmehel tuleb läbi mõelda kõik

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kes ütleb, et peigmehel on pulmas lihtne – ainult ülikond selga ja lips ette. Ei ole midagi! Peigmehe ettevalmistused võivad võtta hulga rohkem aega kui pruudil. Pintsak, lips, rinnarätt, mansetinööbid, vöö – nimekiri asjadest, mis kõik tuleb enne pulma viimase detailini välja mõelda ja valida, on lõputu. Nippe, mida peigmees oma tähtsal päeval tähele peaks panema, jagab Baltmani peadisainer Aivar Antonio Lätt.

Raske õppustel, kerge lahingus

Vältimaks paanikat pulmahommikul, tee juba mitu kuud varem ära põhjalik eeltöö. Näiteks riietuse välimuse, tegumoe jne peaks pruudiga võimalikult varakult kokku leppima, kuid teostama võimalikult hilja, umbes kaks nädalat enne pulmi. Pulmade organiseerimine on tavaliselt parajalt suur katsumus ning selle käigus kipub kehakaal tegema ootamatuid kahanemise- või kasvamistrikke. Pole suuremat peavalu kui pool aastat tagasi soetatud riided pulmahommikul selga ei sobi. 

Kaamel ei lähe läbi nõelasilma

Väldi liigseid detaile – vähem on alati parem. Kui pulm ei toimu just kuninglikele peadele kohaste protokollinõuete järgi, siis ära nõua endalt ega külalistelt liiga karme riietumisreegleid. Väldi ka liigselt ülepakutud detaile rõivastumisel – sul ei ole tegelikult vaja valgest siidist kõvakübarat pluss tikitud kreemikasvalges toonis Prantsuse õukonna stiilis liiliamustriga plastrooni (ega üldse mitte mingisugust plastrooni, ei nüüd ega tulevikus) ja sellega sobivat rinnarätti, lisaks veel pärlitega kaunistatud lipsunõela ja poolemeetrist liiliat pintsaku revääri nööpaugus. Kõik eelmainitu jätab kostüümi-draama mulje ja ürituse tegelik mõte kipub kaduma minema.

Ei ole halba ilma, vaid vale vammus

Planeerides suvist pulma kuskil kuurordis, ei ole mõistlik minna kohale paksu villasest flanellkangast ülikonnaga. Samas kui pulmateema sisaldab saanisõitu ja jääonni, siis pole paslik ilmuda kerges linases ülikonnas. Siinkohal tuleb jällegi appi asjatundja, kes kangaste imelises maailmas orienteeruda aitab. Kindlasti mõtle läbi, kas pulmaülikond oleks vaid selle kordumatu ürituse jaoks või oled praktilise meelelaadiga ja soovid ka teinekord sellega mõnel üritusel särada.  

Iga kingsepp jäägu oma liistude juurde

Vältimaks asjatut stressi ja tüütuid lisakohustusi on mõistlik valida usaldusväärne partner, kes hoolitseb su riietuse eest. Meestele soovitan igal juhul tellida endale korralik mõõduülikond, saad valida nii kangast kui ka tegumoodi ning ära jääb mööda poode jooksmine ja just selle õige otsimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles