Piisake sidrunimahla annab maitsele jumet

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsejuusturavioolid, mis on Pärnu restoraninädalal Lime Lounge`i erimenüüs.
Kitsejuusturavioolid, mis on Pärnu restoraninädalal Lime Lounge`i erimenüüs. Foto: Ragne Värk

Pärnu võtab juba puhkuste kõrghooajaks hoogu, samamoodi Võrumaa – mõlemad peavad järgmisel nädalal restoraninädalat. Arter põikas suvepealinna Lime Lounge'i peakoka Merike Kotsulimi kööki, kus muu hulgas turgutavad toitu sidruni- ja laimimahl.

Pärnu söögikohtades saab juba täna algaval restoraninädalal süüa peaaegu kõike, mida üks maitsekütt võiks ihaldada. Näiteks Kalamajakas pakutakse argisest soodsamas erimenüüs Pärnu lahe ümarmudilat, Rannahotelli restoranis seakõhu kõrvale suitsukartulivahtu, õllekastet ja põrsaajusid, Mon Amis böffi musta brioche'i, riivitud soolamuna ja oliivimullaga. Ammende Villa ahvatleb kuuseokka-brüleekreemi, eelmisel aastal külastajate lemmikuks valitud Raimond võis praetud kohafileega, mille juures on põletatud lillkapsas ning seene- ja lillkapsapuljong.

Väike Lime Lounge aga uhkeldab restoraninädalal kitsejuusturavioolidega, mis on kohalikele tuttavad juba sügisest ja mida söövad isegi need, kes muidu iseloomuliku kirbe maitsega kitsejuustu ei armasta. Mõistagi ei puudu ravioolidest söögikoha nime kohaselt – pärnakad kutsuvad seda ka Laimiks – annus tsitrusvilja: tilgake sidrunimahla ja natuke murulaugupuru lisavad kitsejuustutäidisele veidi särtsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles