Pilk kokanduse kõrgliiga kööki

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistuvad Euroopa vooruks Torinos: (vasakult) treener Dmitri Haljukov, Bocuse d`Ori Eesti president Vladislav Djatśuk, võistlustulle astuv Pavel Gurjanov ja tema abikokk Martin Kasperovitś ning nõuandjad Dmitri Rooz ja Emmanuel Wille. Viimane on ka tehniliseks treeneriks.
Valmistuvad Euroopa vooruks Torinos: (vasakult) treener Dmitri Haljukov, Bocuse d`Ori Eesti president Vladislav Djatśuk, võistlustulle astuv Pavel Gurjanov ja tema abikokk Martin Kasperovitś ning nõuandjad Dmitri Rooz ja Emmanuel Wille. Viimane on ka tehniliseks treeneriks. Foto: Margus Johanson

Kolm Eesti peakokka, Pavel Gurjanov, Dmitri Haljukov ja Vladislav Djatšuk, kes kõik on tänavu seotud maailma nimekama kokandusvõistluse Bocuse d`Origa, tirisid end korraks restoraniköögist ja võistlustreeningutest välja ning vastasid kokakeemilistele küsimustele.

Juuni alguses suruge pöidlad pihku: just siis sõidab Itaaliasse Torinosse Pavel Gurjanov, et esindada Eestit maailma kokanduse kõrgliiga võistluse Bocuse d`Ori Euroopa eelvoorus. Et pääseda järgmisel aastal finaali Prantsusmaal Lyonis, kus osalevad ka Ameerika, Aasia ja Aafrika kokad, tuleb tal jõuda kahekümne võistleja hulgast kümne parema sekka.

Gurjanovil tuleb Torinos valmistada kaks gurmeelikku rooga. Liharoa kohustuslikud põhitoorained on tänavu vasika sisefilee ja harknääre ning risotoriis; teine toit tuleb teha kanamunade ja Castelmagno sinihallitusjuustuga. Maitse, tehnilised oskused, Eesti köögi eripära väljatoomine, säästlik toiduainetega ümberkäimine, välimus – kõik loeb. Abikokk on võistlustel Martin Kasperovitš, nõustaja Emmanuel Wille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles