Mis on stiilivaldkond, milles eestlased hädasti järeleaitamistunde vajaks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kusagil hakataks stiilipunkte jagama, läheks eestlastel hästi. Meie inimesi iseloomustab ju hea maitse ja rafineeritud peenetundelisus. Kui püüda esile tuua ainsat kohta, kus väike järeleaitamistund kasu tooks, siis on see värvijulgus. Ja just sel suvel pole tagasihoidlikkusega enam midagi peale hakata, sest maailma moelavadele on laotunud vikerkaar.

Panna selga üksainus kirgast tooni rõivaese – juba see on paljudele meist katsumus. Enamasti tasakaalustatakse tervikut millegi neutraalsema ja rahulikumaga. Näiteks valge, liivakarva, hall või must naabrus krutib ka säraval toonil äkilisust vähemaks, nii et enamasti on see üsna tõhus ja toimiv stiilitaktika.

Kuid tänavune kevadsuvi on värvivaimustuses veelgi kaugemale läinud. Korraga võib selga valida kõik maailma värvid, nii palju kui neid pähe tuleb, ning rohkem on selgelt rohkem. Eelistus kaldub segamata toonide poole, mis on sama kirkad, nagu oleksid nad otse värvikarbist võetud. Valik on üllatav, sest niisugust gammat näeb tihti vaid lastemoes, täiskasvanud eelistavad ikka veidike vaoshoitumat. Moodi aga ei huvita see, kuidas tavaliselt tehakse või kombeks on. Eriline olla on parim eesmärk, mille poole püüelda!

Milleks pabistada selle pärast, kas jätad ikka kaaslastele hea mulje? Hullem oleks ju see, kui sa neile üleüldse mingit muljet ei jäta!

Pilgurahe on tagatud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles