Kes võidab? Keili Sükijainen ja Eeva Esse lähevad silm silma vastu!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Homme ja ülehomme Kultuurikatlas aset leidval Tallinn Coffee Festivalil toimuvad mitmed põnevad kohvivõistlused, kus tihedas konkurentsis selguvad parimatest parimad kohvieksperdid. Lisaks igapäevaselt kohvimaailmas tegutsevatele baristadele astuvad võistlustulle ka televisioonist ja raadiost tuntud saatejuhid Keili Sükijainen ning Eeva Esse.

Kohvivõistluste peakorraldaja Sille Küttneri sõnul hakkavad naised võistlema cuppingus ehk kohvide maitsmises. «Viisime nad kokku tunnustatud baristadega, kes naisi paari nädala jooksul koolitanud on,» avaldab Küttner. «Keili õppis Kafo kohvikoolitaja Annika Andreseni käe all ning Eeva sai kuulda eelmise aasta Estonian Cupping Championship meistri Henry Politanovi kohvitarkust.»

Kohvimaitsmise võistlusel asetatakse iga võistleja ette mitmes vahetuses kolm tassi kohvisid, millest kaks tassi sisaldavad identseid kohvisid ning üks on erinev. Kasutades lõhna- ja maitsetaju, tähelepanu ning kogemusi peavad võistlejad eristama üksiku kohvi võimalikult kiiresti. 

«Kohv ei ole minu jaoks see üks must käkk, mis hommikul vaid energiat peaks andma, ma naudin igat sõõmu ja kohvi meeliergutavat aroomi täiel rinnal,» tunnistab Keili Sükijainen. 

Kuigi tuntud telenägu peab end suureks kohvinautijaks, ei ole tal enda sõnul õrna aimugi, kuidas ta reedel toimuval võistlusel kohvide eristamisega toime tuleb. «Kõige hullemal juhul juhtub see, et me joome lihtsalt väga palju head kohvi ja oleme mõnusalt energiat täis,» naerab Sükijainen. «Teades Eevat, siis tuleb meil kindlasti lõbus kohvitamine.»

«Minu suhe kohviga on nagu armastus, mida ei oska piisavalt hinnata - tunded on ülevad, aga ma ei mõista temaga kuigi eeskujulikult käituda,» avaldab Eeva Esse. «Kõige suurem lugupidamine tekib alles siis, kui teda väga vajan, aga kuskilt võtta ei ole.» Argipäeviti joob naine hommikuti kiire pätikohvi ja veelgi kiirema ennelõunakohvi, mille haarab kaasa esimesest ettejuhtuvast kohviputkast teel tööle. «Ja kui kohvi liiga palju peaks saama, võtab üle keha värisema, mida ka ühes heas suhtes ette tuleb,» muigab raadiohääl.

Homme toimuva kohviduelli ja ka teised kohvivõistlused muudab lõbusamaks MC, kellena mõlemal päeval astub ülesse lauljana tuntud Marten Kuningas.

Keili Sükijaineni ja Eeva Esse kohviduell toimub Kultuurikatlas Tallinn Coffee Festivalil sel reedel, 27. aprillil kell 14.20. Kõik huvilised on oodatud naistele kaasa elama. 

Kohvivõistluste toetajad on Brita, Alma, La Marzocco, Tridens, Paulig, Piazza D’Oro, King Coffee Service, Rocket Bean Roastery  ja Gourmet Coffee. 

Teist korda toimuv Tallinn Coffee Festival leiab aset 27. ja 28. aprillil Tallinna Kultuurikatlas. Üritusel saab tutvuda paljude erinevate ja eriliste kohvisortidega, kohvivalmistusviiside ning seadmetega. Lisaks kohvile on festivalil esindatud muud kuumad joogid nagu tee ja kakao, lisaks on avatud tänavatoidukohad ja kohvikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles