Alternatiiv traditsioonilisele hamburgerile: juustukastmega kanaburger

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

«Isetehtud burger on maitsev kiirtoit, mille toiteväärtuse üle saad otsustada ise vastavalt burgeris kasutatavatele komponentidele,» ütleb toidublogija Ragne Värk.

«Kindlasti vähendab klassikalise burgeri kaloreid kanaliha kasutamine,» ütleb Värk, kes veab ka Rannamõisa linnulihablogi. «Seega on siin üks retseptiidee, kus klassikalise hakklihast kotleti asemel on kasutatud kanaliha ning ohtra juustu asemel kroonib burgerit juustukaste ning pisut sinihallitusjuustu tükke.»

Juustukastmega kanaburger

Kahele

Aega kulub: 20-30 minutit

  • Vaja läheb:
  • 2 hamburgerikuklit
  • 2 tk jahutatud kanakintsuliha
  • soola, pipart
  • 2 sl sinihallitusjuustu, murendatuna
  • peotäis jääsalati õhukesi ribasid
  • 2 tl mahedat sinepit
  • marineeritud kurgi viile

Juustukaste:

  • 50 g kohvikoort
  • 75 g sulatatud juustu

Kastme valmistamiseks kuumuta koort ja sulatatud juustu aeg-ajalt segades seni, kuni kaste on ühtlaselt kastmeks sulanud.

Prae kalkunikintsulihatükid pannil või grillil mõlemalt poolt küpseks, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Soojenda kuklid. Seejärel pane alumisele kuklipoolele pisut kastet, selle peale aseta kanaliha ning laota peale sinihallitusjuustutükid. Selle peale vala veel pisut kastet ning laota peale jääsalatiribad. Ülemisele kuklipoolele määri sinep ning aseta peale kurgiviilud. Tõsta ülemine kuklipool teise kukli peale ning serveeri. Toimi samamoodi ka teise burgeriga!

Milliseid kastmeid veel burgeri vahel kasutada?

Hapukoorekaste:

  • 100 g hapukoort
  • 100 g majoneesi
  • 100 g marineeritud kurki
  • soola, pipart, suhkrut 

Haki kurk hästi peeneks ning sega ülejäänud komponentidega, maitsesta.

Sinihallitusjuustukaste:

  • 50 g sinihallitusjuustu
  • 2 sl majoneesi
  • 1 sl hapukoort

Purusta kahvliga sinihallitusjuust, lisa majonees ja hapukoor ning sega ühtlaseks.

Küüslaugu-ürdikaste

  • 50 g majoneesi
  • 50 g Kreeka jogurtit
  • 2 sl pärmihelbeid
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl tüümiani
  • soola, pipart

Sega omavahel majonees ja jogurt. Lisa pärmihelbed, purustatud küüslauguküüs ja hakitud tüümian.  Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Tšilline tomati-sibulakaste

  • 1 sibul
  • 100 g tomatipastat
  • 4 sl marineeritud kurgi vedelikku
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 0,5 riivitud sidruni koort
  • sorts sojakastet
  • soola, pipart suhkrut (maitsestamiseks)

Haki sibul ning prae pannil õlis klaasjaks. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta madlal kuumusel paar minutit. Maitsesta!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles