Kuidas kiirendada ainevahetust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Ainevahetusest räägitakse palju. Eriti siis, kui jagatakse nõuandeid, kuidas saada rannavormi või lihtsalt mõne kilo kaotada.

Trenn

Treening on üks parimaid ainevahetuse kiirendajaid. Kombineeri kõrge intensiivsusega treeningud jõutreeningutega. Lihased on ainevahetuse poolest aktiivsemad kui rasv ning lihases inimeste ainevahetus on juba baasilt suurem, kirjutab Independent. Kui sinu eesmärgiks on rasvapõletus, siis usutakse, et pikas perspektiivis on kõige efektiivsem moodus jõutrenn. See ei tähenda, et aeroobsed trennid asjatud oleks, parimad tulemused tulevad neid kahte kombineerides.

Toitumine

Piisav valkude hulk toidus on oluline, et keha saaks ehitada lihaseid. Ühtlasi võiks tähelepanu pöörata enda vee tarbimisele. Inimestel, kes joovad rohkem vett, kipub olema kiirem ainevahetus. Muidugi ei tohi ühegi asjaga üle pingutada.

Toitumisel on oluline süüa regulaarselt. Hommikul peaks hommikusöök mahtuma sinu päeva esimesse 30 minutisse. Kui lahkud kodust toiduta, läheb sinu keha paanikasse.

Magamine

Unepuudus mõjutab negatiivselt inimese ainevahetust. Väsinuna igapäevaeluga tegelemine tekitab kehas stressihormoone. Väsimus tõstab veresuhkrut ja tekitab näljautunnet, mis omakorda aeglustab ainevahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles