7 viisi, kuidas muutub su keha, kui sa ei seksi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Sellel, kui su elus napib füüsilist lähedust, võib olla mitmeid tagajärgi, mille osas tasuks olla tähelepanelik.

Puberteediikka jõudes hakkab su keha eeldama, et iga teatud aja tagant saad sa füüsilist lähedust. Keha on valmis aktiivseks sugueluks. Aga kui sa pole pikka aega seksinud, reageerib sellele ka su keha ning sellel võib olla suisa tõsiseid tagajärgi, kirjutab Daily Net.

Stressitase tõuseb märgatavalt

Seks on üks parimaid stressimaandamise meetodeid ning su keha tunneb leevendust peaaegu koheselt. Kui sa aga oled pikka aega olnud «kuival», siis see tähendab, et sa ei saa ka stressi nõnda maandada ning võid märgata, et ärritud pisimategi asjade peale.

Märjad unenäod võtavad ööd üle

Unenäod võivad anda vihjeid füüsiliste vajaduste kohta. Kui sa pole pikalt seksinud, võid avastada, et ärkad sageli öösel frustreerituna, kuna erutav unenägu ei jõudnud loodetud lõpuni.

Immuunsüsteem saab kannatada

Seksi ajal vabanevad hormoonid ning leevendub stress, see aga omakorda mõjub hästi immuunsüsteemile. Seksimata võid sa aga olla haigustele vastuvõtlikum ning võid kergesti haigeks jääda.

Järgneda võib depressioon

Usu või mitte, aga regulaarne seksielu tagab tervema elu ja tugevama keha. Sa oled rohkem õnnelikum ja vähem stressis. Vastupidine on tõsi, kui sa ei seksi ning kui sa ei tegele ka oma emotsionaalse vastusega olukorrale, võib asi kujuneda tõsiseks ning järgneda depressioon.

Seksiisu väheneb

Mida rohkem sa seksid, seda suurem isu sul selle järele on. Su keha harjub ja reageerib. Su iha ja kirg suurenevad. Teisalt aga – kui sa pikka aega ei seksi, langeb ka su libiido. Mida vähem sa seksid, seda vähem sa seda tahad ning lõpuks võib kirg sootuks tuhmuda.

Sa võid kaalus juurde võtta

Seks on väga hea viis kalorite kulutamiseks, lisaks on see hea su südametervisele. Seksist pikalt hoidumine aga tähendab, et sa kaotad elust selle hea allika ning kogunema võivad hakata lisakilod.

Su suhe võib laguneda

Füüsiline intiimsus on üks parimaid viise suhtes läheduse loomiseks. See loob usaldust ning ühendab teid emotsionaalsel tasandil. Kui teie vahelt aga seks kaob, hakkate te tõenäoliselt lahku kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles