Katolik kool jagab lõpuballil tüdrukutele «tagasihoidlikkusepontšosid»

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Divine Child keskkool Michiganis otsustas kontrollida lõpuballile tulnud tüdrukute riietust. Kool jagab liiga paljastavate kleitidega ballile tulnud tüdrukutele «tagasihoidlikkusepontšosid».

Ei vanemad ega lapsed polnud seda uudist kuuldes rõõmsad. Õpilased ja nende vanemad pidid allkirjastama riietumisjuhendi, mis seadis täpsed juhised laste riietuse valikul, kirjutab Independent.

Tundub, et kooli jaoks polnud allkirjastatud nõusolekud piisavad. Koolis on välja pandud «tagasihoidlikkusepontšod», mis jagatakse igale noorele neiule, kes saabub ballile kohatus riietuses. Pontšode kõrvale on kool pannud kirja: «Kui sinu riietus ei ole kooskõlas meie formaalse ürituse nõuetega - pole probleemi! Me katame sinu vajadused sõna otseses mõttes. See on tagasihoidlikkusepontšo, mis antakse sulle uksel.»

Anonüümseks jääda sooviv õpilane rääkis uudistetoimetusele, et riietuse sobilikkuse üle otsustavad uksel õpetajad. Õpetaja, kes taolise lahenduse peale tuli, selgitas, et ettevõtmise idee on tuua tähelepanu tagasi sisemise ilu juurde. Juhiste kohaselt ei tohi olla kleidi dekoltee liiga sügav ega selg liialt paljas, kahes osas või üle kahe ja poole sentimeetri üle põlve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles