Seda tüüpi treening aitab leevendada depressiooni

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Me kõik teame, et hea vaimse tervise nimel peab hoolt kandma ka füüsise eest, kuid värske uuring viitab, et teatud tüüpi treeningul on meie vaimule veelgi parem mõju.

Ajakirjas JAMA Psychiatry avaldatud uuringust selgub, et jõutreening – näiteks raskuste tõstmine – on seotud depressioonisümptomite vähenemisega. Loomulikult on sel ka muid plusse, näiteks füüsise paranemine, luude tugevdamine ning teatud krooniliste haiguste ennetamine, kirjutab Hello Giggles.

Iirima Limericki ülikooli teadur ja uuringu autor Brett Gordon rõhutab, et tegu pole mingil juhul depressiooni raviga, kuid on siiski meeldivalt üllatunud uuringu positiivsetest tulemustest, eriti arvestades, kui kättesaadav on jõutreening ning et seda saab teha ka kodustes tingimustes.

Gordon analüüsis kokku 2000 inimest ning leidis, et just jõutreeningut tegevatel inimestel paranes tuju ning leevendusid ka teised depressiooni sümptomid, näiteks huvipuudus ning väärtusetusetunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles