Toitumisnõustaja salendav retsept emadepäevaks: lillkapsapitsa

Erik Orgu
, Toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillkapsapitsa.
Lillkapsapitsa. Foto: Erik Orgu erakogu

Kuna ilusad ilmad on käes ja igaüks tahaks minna randa ideaalvormis, soovitab toitumisnõustaja Erik Orgu emadepäevaks tervislikku retsepti. Õhtul, kui te mõtlete päeva peale ja koos naerate, siis käib selle juurde üks hea pitsa, täpsemalt lillkapsa pitsa. Selles pole jahu ega suhkrut, mis energiat rööviksid, pigem paneb see ilusale päevale maitsva punkti.

Kui otsustad emale sellise maitsva üllatuse teha, siis tee enamus ettevalmistusi juba laupäeval ära, et pühapäeval ainult sööki nautida!

Koostisosad:

  • 25 g paprikat
  • 65 g kanafileed
  • 500 g lillkapsast
  • 2 tl mett
  • 1 muna
  • 65 g tomatipüreed
  • 165 g lemmikjuustu
  • 25 g suitsutatud peekonit
  • 40 g punast sibulat
  • 25 g seeni

Valmistamisõpetus:

Valmista lillkapsa pitsapõhi, kasuta umbes pool etteantud juustu kogusest.

Sega kausis kokku tomatipüree, värskelt pressitud sidrunimahl, mesi, pitsa maitseaine, sool ja tšilli maitseaine. Lase segul seista 5 minutit.

Pane pann tulele ja aja kuumaks, samuti pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.

Tükelda kanafilee ja peekon ning prae pannil, seejärel lase neil pisut jahtuda.

Tükelda paprika, seened ja sibul ning riivi juust.

Aseta küpsetatud pitsapõhi küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Pane pitsapõhjale järjekorras, maitsestatud tomatipüree, kana, peekon, köögiviljad ja juust.

Küpseta ahjus grillrežiimil 3-5 minutit või kuni juust sulanud on.

Serveeri pitsa.

Lillkapsa pitsapõhi:

Tükelda lillkapsas õisikuteks ja purusta õisikud köögikombainis lõiketeradega «riisiks». Võid ka riivida käsitsi, nii et varreosa jääb järele. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota purustatud lillkapsas ühtlaselt laiali ning küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Kui välja tõstad, siis lase umbes 5 minutit jahtuda.

Tõsta lillkapsas riidest köögirätikule või neljaks volditud marlile. Keera riiet/marlit kokku ja vääna välja nii palju vett kui võimalik, kuid tee seda ettevaatlikult, sest riie võib rebeneda.

Tõsta kuivaks pigistatud lillkapsas kaussi. Riivi juust ja muna, sega läbi hoolikalt lillkapsaga, maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta segu selle keskele. Vajuta kätega 0,5 sentimeetri paksuseks pitsapõhjaks. Küpseta ahjus 200 juures 12-16 minutit, kuni põhi on kuldpruun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles