Pildid tõestavad, et alkoholist loobumine aitab kõvasti kaalu kaotada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitse aastat tagasi käis Rootsi sotsiaalmeediastaar Jelly Devote sõpradega kolm korda nädalas väljas joomas ja põdes iga kord ka rasket pohmelli. «Ma ei teagi, kui palju ma täpselt jõin – igal juhul oli seda väga palju,» tunnistab ta oma toonast nõrkust õlle ja kange siidri suhtes.

Nüüd on Jelly 27-aastane ja heal juhul joob ta paari nädala tagant pokaali või kaks veini või šampust. Alkoholist loobumise mõju tema kehale on aga väga suur, nagu on näha Jelly Instagrami postitusest. Tänu elustiilimuutusele on ta tublisti kaalust maha võtnud, edastab Women’s Health.

Aina pidutsedes oli Jelly elustil väga istuv ja ta sõi rohkelt rämpstoitu – friikartuleid, krõpse, rasvase kastmega lihasööke ja limonaadi. «Mitte ühtegi värsket köögivilja,» tunnistab ta. «Ma ainult pidutsesin ja vedelesin diivanil.» Tänu alkoholist loobumisele paranesid ka noore naise teised elustiiliharjumused, mis nüüdseks on paremini tasakaalus.

Kui Jelly oli 21-aastane, sai ta muutuseks indu sellest, et nägi endast inetut bikiinipilti. Umbes samal ajal kommenteeris tema kaalutõusu ka vanaema, kelle arvamus läks naisele hinge. «See oli hetk, kui ma otsustasin, et asjad peavad muutuma,» meenutab ta, et hakkas mõne aja pärast vaikselt ka kodus trenni tegema. Esialgne kaalukaotus andis motivatsiooni alkoholist täielikult loobuda. «Sellise alkoholitarbimise juures ei ole lihtsalt võimalik vaimselt ja füüsiliselt terveks jääda.»

Alkoholi vahetas Jelly puhta vee vastu. Varasema kolme suure eine asemel hakkas ta sööma sagedamini, aga väiksemaid portsusid. Nüüd jälgib ta, et sööks õiges vahekorras rohelisi köögivilju, tervislikke rasvu ja valke. Ruumi jääb ka maiustustele, näiteks sõõrikutele. Nelja kuuga kaotas ta umbes 14 kilo.

Nüüd on Jelly tervisliku eluviisi täielikult omaks võtnud, kuigi vahepeal on tulnud ette ka raskusi. Näiteks ei saanud ta vahepeal seljavigastuse tõttu tükk aega trenni teha ja motivatsioon hakkas kaduma. Pärast sai ta aga trenniga uuesti sõbraks.

«Kui ma vean end uuesti trenni, siis armun fitnessi jälle ära ja naudin seda veel rohkem kui varem,» ütleb ta ja lisab, et kõige olulisem on siiski suhtumine ning oma kaalu ta enam ei jälgi. «Kõige tähtsam on see, et ma olen enda vihkamisest jõudnud enesearmastuseni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles