Kas juustu saab sügavkülmutada?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juust.
Juust. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tavaliselt hoitakse juust kilesse mähitult külmiku kõige soojemas osas. Vahel harva tuleb aga ette, et juustu on natuke rohkem kui lähipäevil ära kulub. Pikemalt saab juustu säilitada sügavkülmikus, kuid seda tuleb teha õigesti.

Et juust jääks külmutatult söödavaks, tuleb see lõigata väiksemateks tükkideks – 200-grammisteks või veelgi väiksemateks kuubikuteks. Samuti võib juustu enne sügavkülmutamist riivida, õpetab Pure Wow.

Külmapõletuse ja maitsete ülekandumise vältimiseks mässi juust toidukilesse ja pane õhukindlalt suletavasse külmakotti või karpi. Söö juust ära enne kuue kuu möödumist.

Sügavkülmutamine võib veidi muuta juustu tekstuuri ja teha seda muredamaks. Lase sel enne söömist või toiduvalmistamist 24-48 tundi üles sulada. Kõige vähem muutub külmutades kõva juust, kreemjas juust (nagu Brie) võib muutuda vesiseks või teraliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles