Video: Kristen Stewart protestis punasel vaibal naiste riietusetiketi vastu (3)

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VALERY HACHE / AFP

Maailmakuulsal filmifestivalil eemaldas «Videviku» staar Kristen Stewart oma kontsad ning liikus punasel vaibal edasi paljajalu. Näitlejanna on varasemalt avaldanud pahameelt naistele seatud riietusetiketi osas.

8.-19. maini toimub Cannes'i filmifestival, mida külastavad kõik suurimad filmistaarid. «Videviku»-saaga üks peaosalisi Kristen Stewart otsustas punasel vaibal kaamerate eest möödudes jalast võtta oma kingad. Mitmed usuvad, et näitlejanna kõndis treppidest üles paljajalu selleks, et protestida nii range riietusetiketi vastu.

Etiketi kohaselt peaksid naisterahvad kandma kontsi, mis muutub pikkade ürituste ajal üsna kurnavaks. Möödunud aastal väljendas Stewart vastumeelsust, et naised peavad riietuma teatud nõutud moel. «Inimesed saavad pahaseks, kui sa ei kanna kontsi või midagi,» rääkis näitlejanna. Stewarti sõnul on naistelt kleidi ja kontsade nõudmine sama jabur kui nõuda seda meestelt, kirjutab Independent. Naine on oma kontsade jalast võtmise eest pälvinud palju kiitust ja tähelepanu ka sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles