Briti suursaadik Theresa Bubbear: monarhia on brittide võimsaim bränd

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti suursaadik Theresa Bubbear oma residentsi õuel Pirita-Kosel.
Briti suursaadik Theresa Bubbear oma residentsi õuel Pirita-Kosel. Foto: Eero Vabamägi

«Prints Harry ja Meghan Markle’i abiellumise üle saab ainult rõõmu tunda. Maailmas on ju halbu uudiseid liigagi palju,» ütleb Ühendkuningriigi suursaadik Theresa Bubbear, kel sel suvel täitub kaks aastat diplomaaditööd Eestis.

Kui Theresa Bubbear oma Pirita-Kose residentsi klaveril perepiltide ja muude elu tähtsündmuste ülesvõtete seast prints Harry ja Meghan Markle’i fotole osutab, meenub talle tema esimene kohtumine kuninganna Elizabeth IIga läinud aastal.

Nimelt kutsub kuninganna Buckinghami paleesse tutvumisvisiidile kõik uued suursaadikud. Nii ka Theresa Bubbeari, kelle ametlik tiitel kõlabki Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II saadik. «Esindan kuningannat, mitte ainult Ühendkuningriiki – see on suur vastutus. Üritan sellele igapäevaselt võimalikult vähe mõelda, sest see mõjuks pisut hirmutavalt,» lausub ta.

Oli detsember ja äsja oli kuninglik perekond välja kuulutanud noorte kihluse. Kui Bubbear koos abikaasaga Buckinghami palee väravast sisse sõitis, piiras ja pildistas nende autot turistide hulk. Ilmselt lootsid nad, et autos on prints Harry ja Meghan Markle või vähemalt inimesed, kes on asjaga kuidagi seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles