Kas vibraatori kasutamine muudab naise tuimaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi vibraatorid on tänapäeval magamistoas sagedased mõnutekitajad, kardetakse, et pikaaegsel vibreeriva sõbra kasutamisel on negatiivsed kõrvaltoimed.

Tihti ollakse veendunud, et vibraatori kasutamine muudab naise tundetuks ja selleta ta enam finišisse ei jõuagi. Kuidas on lood tegelikult? Kas neil uskumustel on ka tõepõhi all või on tegu pelgalt pikalt kuival olnud külanaiste kadeduse ja dildomüüjate müügistrateegiaga?

Millised on ohud?

Indiana Ülikooli poolt läbiviidud uuringust selgub, et üle 50 protsendi USA naistest kasutab vibraatorit. Lisaks faktile, et vibraator on väga lõbus mänguasi, on see ka suureks abiks, kui naisel on raske orgasmi saavutada või tippu jõudmine liiga kaua aega võtab. Tegelikult pole leitud tõestust, et vibraatorist saaks sõltuvusse jääda või et selle kasutamine naised tundetuks teeks, kirjutab Ulakas Kaunitar.

Vastupidi, suurenenud verevool suguelunditesse ja närvide stimulatsioon muudab naudingud hoopis võimsamaks ja tõstab tundlikkuse taset, ütleb dr Marsha K. Guess Colorado Ülikooli uuringu põhjal.

Tõsi, iga tööriista, kodumasina ja isegi mänguasja puhul tuleks kõigepealt endale selgeks teha, kuidas seda kasutada. Uskuge või mitte, aga ka seksleludega tuleb kaasa kasutusjuhend. Reaalne kahju, mida vibreeriv sõber võib tekitada, ei ole seotud vibratsiooniga, vaid võimalusega, et inimesed ei tee endale selgeks toodete kasutamis- ja hoolduspõhimõtteid:

1) Hügieeninõuded

Lelusid tuleb puhastada, et hävitada selle külge kinnitunud bakterid. Kui lelu kasutatakse mitme erineva inimese poolt, kaasneb hügieeninõuete eiramisega ka suguhaigustesse nakatumise risk.

2) Kasutuspiirkond

Lelude kasutamisel tasub silmas pidada, millise piirkonna jaoks on mänguasi loodud. Kui kasutada anaalmängudeks toodet, mis pole spetsiaalselt selleks otstarbeks loodud, riskid teadlikult sellega, et lelu sooltesse peitu lipsab ning ummistuse tekitab, lisaks tekib vajadus traumapunkti külastada.

3) Materjal

Sekslelu valides pööra tähelepanu materjalile. Vali meditsiinilisest silikoonist mõnuvahend ning jäta valikust välja kõik kummilaadsest materjalist vibraatorid ja dildod, sest kartma ei pea mitte vibratsiooni, vaid kummilaadse materjali töötlemisel kasutatud ftalaate, millel usutakse olevat seos viljatuse ja vähi tekkega. NB! Usalda vaid tuntud tootjaid, kes loovad oma lelusid koostöös naistearstidega ja osta vaid originaalpakendis tooteid!

4) Libestusvahend

Kui kasutad vale libestusvahendit, võid avastada, et su lelu on mõne aja pärast kaotanud oma esialgse tooni ja muutunud poorseks ning hakanud koguma baktereid – kuldreegel on, et vee baasil libestid sobivad kõikide leludega; õlide baasil libesti puhul pead leludega sobivuse kohta pakendilt infot otsima (mõned õlid sobivad leludega kasutamiseks, teised mitte); silikooni baasil libestid hoia aga heaga silikoonleludest eemal (vedel silikoon ja tahke silikoon ei sobi kokku, kuna reageerivad omavahel).

5) Jõud ja tempo

Kui seks on liiga intensiivne, on alati oht, et midagi läheb nihu. Seepärast jää nii partneri kui leluga vallatledes ausaks ja tunnista üles, kui seks on sinu jaoks liiga jõuline ja odavat pornofilmi meenutama hakkab. Kui partner kasutab lelu sinu peal, ole ise abiks, öeldes, mis nurga alt lelu siseneda võiks või äkki eelistad üldse välist stimulatsiooni.

Günekoloog Jessica Shepherd ütleb, et vibraatori kasutamine on suureks abiks naistele, kes ei tunneta oma keha ja naudingupunkte veel piisavalt hästi. Kui naine saab teadlikuks sellest, milliste piirkondade stimulatsioon või fantaasiad teda erutavad, saab neid võtteid kasutada edukalt ka vibratsoonivabadeks naudinguteks.

Ülalmainitud Indiana Ülikooli uuringu põhjal on vibratsioonist endast tulenevad negatiivsed kõrvalmõjud võimalikud, kuid siiski haruldased (3 protsenti küsitletutest märkis kõrvalefektina valu, kuid põhjalikum analüüs valu põhjuste kohta puudub: seega ei saa välistada ei vale kasutust ega ka isiklikke tervislikke põhjusi).

Seksuaalset erutust saab tekitada mitmel viisil: visuaalselt, suuliselt, füüsiliselt. Neist viimase jaoks võib kasutada keelt, sõrmi, peenist või vibraatorit – ühe kasutamine ei välista teist ega muuda naist teiste erutajate vastu tundetuks.

Kuigi meie suguelundid on üpris vastupidavad, tasub meelde jätta, et mõned tsoonid on õrnemad kui teised: nt G-punkt. Kui G-punkt ei funktsioneeri hästi, siis on tõepoolest võimalus, et ta on veidi oma tundlikkusest kaotanud. Hea uudis on see, et G-punkti tundlikkuse vähenemine ei ole kuidagi seotud vibratsiooniga, vaid valede võtetega voodis ja liiga karmi seksiga (täpselt samaväärselt saab G-punktile haiget teha nii vibraatori, dildo kui ka peenisega!). Õnneks on võimalik G-punkti tundlikkust lihtsate koduste võtetega taastada.

Kokkuvõttes pole leitud tõestust, et vibraatori kasutamine oleks ohtlikum kui dildo või peenisega lustimine (ka hügieeninõuded on kõigi kolme puhul ühtviisi olulised!). Kui sa ei usu meid, võta appi Google ning imesta, mis kõik võib seksi ajal ka ilma vibraatorita nihu minna.

Nautige julgelt ja mõnuga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles