Viisakuse etalonid: selle rahvuse esindajad tänavad teisi kõige rohkem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

On üks rahvus, kes ütleb rohkem «aitäh» kui ükski teine rahvus planeedil. Kas oskad arvata, kes need viisakad olla võiks?

Mis puutub kombekusse, on britid alati olnud esirinnas. Just Suurbritannia kodanikud kasutavad kõige rohkem fraasi «aitäh». Väljaanne Royal Society Open Science avaldas uurimuse, mille raames kaasati ka erinevad põliskeeled. Huvitav oli leid, et väheräägitud põliskeeltes ei tänata üksteist pea üldse.

Britid tänasid teisi 14,5 protsendil situatsioonidest. Neile järgnesid itaallased, kes tänasid 13,5 protsendil kordadest. Kes aga kõige vähem tänu avaldavad? Vene keelt kõnelevad isikud tänasid teisi kolmel protsendil võimalikest situatsioonidest, Poola kodanikud vaid kaks.

Uuringu läbiviimisel jälgiti erinevate rahvuste esindajaid igapäevastes situatsioonides. Erinevad fraasid nagu «hästi tehtud» kaasati tänutunde väljendamise hulka, kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles