Suhteekspert: vanemad on süüdi, kui lapsed vallaliseks jäävad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Tead mõnd inimest, kes ligineb juba küpsele eale, kuid pole siiani endale kaaslast leidnud? Igipõlises vallalisuses võivad süüd kanda hoopis tema vanemad.

Eksperdi sõnul on liighoolitsevad ja ülimalt ontlikud vanemad süüdi selles, et tänapäeva noored enam suhet pole võimelised looma.

Suhteeksperdi Louanne Ward'i sõnul põhjustab noorte üksindust hilisemas eas see, kui lapsena on vanemad neid kilbina kõige eest kaitsnud. Vati sees kasvanud põlvkonnal on ebareaalsed ootused ning seetõttu jäävad kaaslaseta. Kuigi vanemad soovivad oma lastele parimat, ei suudeta tänapäeval lastele põhilisi oskusi selgeks teha. 

Ward'i sõnul elavad lapsevanemad läbi oma laste, pannes neid erinevatesse trennidesse ja huviringidesse, millest nad ise lapsena ilma jäid. Lisaks külvavad vanemad oma lapsed üle komplimentidega, kirjutab DailyMail. Järgmine põhjus, miks noored ei suuda edukalt suhteid luua, peitub vanemate ülimas kaitsmises. Lapsevanemad kaitsevad oma last kõikvõimalike kaotuste eest, olgu selleks siis kaotus jooksuvõistlusel või esimene lahkuminek.

Ka finantsiline iseseisvus saabub tänapäeva noortel eksperdi sõnul hiljem. Noored sõltuvad oma vanematest julgelt ka kahekümnendates ja isegi kolmekümnendates. «Nad saavad kulutada enda teenistuse ükskõik millele, kuniks vanemad teevad endiselt ohverdusi, et hoolitseda oma täiskasvanud lapse eest,» räägib ta. 

Et olukorda parandada, soovitab ekspert vanematel lõpetada enda isiklike seisukohtade ja huvide pealesurumine lastele. Kui vanemad on lapse eest terve elu võitlusi võidelnud, siis on keeruline neil tulevikus potentsiaalseid kaaslasi leida ning suhte raskuste ja rõõmudega toime tulla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles